„Ryanair“ vadovas: teroristai dažniausiai yra musulmonai

Musulmonai vyrai turėtų būti griežčiau tikrinami oro uostuose, nes teroristai „dažniausiai yra musulmonų tikėjimo“, pareiškė „Ryanair“ generalinis direktorius Michaelas O'Leary'is, dėl tokių žodžių susilaukęs kaltinimų rasizmu.

„Kas gi tie sprogdintojai?“ – retoriškai klausė kontroversiškai vertinamas „Ryanair“ vadovas, aptardamas oro uostų saugumą interviu laikraščiui „The Times“.

„Jie būna vieniši vyrai, keliaujantys po vieną. Jei keliaujate su šeima ar vaikais, praeikite pirmyn. Tikimybė, kad juos visus susprogdinsite yra lygi nuliui“, – pareiškė M. O'Leary'is.

„Negalima sakyti tokių dalykų, nes tai rasizmas, bet dažniausiai tai yra musulmonų tikėjimo vyrai. Prieš 30 metų tai buvo airiai“, – sakė jis.

Didžiosios Britanijos musulmonų tarybos atstovas savo ruožtu po tokių komentarų apkaltino M. O'Leary'į islamofobija.

Tuo tarpu leiboristų parlamentaras Khalidas Mahmoodas laikraščiui tvirtino, kad „Ryanair“ vadovas „skatina rasizmą“.

„Vokietijoje šią savaitę baltaodis nušovė aštuonis žmones. Ar turėtume griežčiau tikrinti baltaodžiai, kad įsitikintume, jog jie nėra fašistai?“ – retoriškai klausė Kh. Mahmoodas.

M. O'Leary'is yra žinomas savo kontroversiškais pasisakymais. Anksčiau jis viešai prabilo apie siūlymus apmokestinti pasinaudojimą tualetu „Ryanair“ skrydžiuose ir įvesti „riebalų mokestį“ nutukusiems keleiviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai mastai

teisingai  mastai portretas
Michaelai....

.,

., portretas
Nusišneka grybu grybas

Nauseda

Nauseda  portretas
Musulmonai suns papai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių