Rusų oligarchas O. Deripaska paragino padaryti galą „valstybės kapitalizmui“ Rusijoje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimas oligarchas Olegas Deripaska pirmadienį pareiškė, kad laikas padaryti galą „visam šitam valstybės kapitalizmui“ ir pakeisti politiką, šalies ekonomikai susidūrus su sankcijų, kurias Vakarų šalys paskelbė dėl Maskvos agresijos prieš Ukrainą, padariniais.

„Būtina keisti ekonominę politiką, būtina padaryti galą visam šitam valstybės kapitalizmui,“ – susirašinėjimo programėlėje „Telegram“ parašė O. Deripaska, reikalaudamas pareigūnų „paaiškinimų“, kas per artimiausius tris mėnesius nutiks ekonomikai.

Jei tai yra tikra krizė, tuomet mums reikia tikrų krizių valdytojų, o ne fantazuotojų su krūva kvailų pareiškimų.

„Jei tai yra tikra krizė, tuomet mums reikia tikrų krizių valdytojų, o ne fantazuotojų su krūva kvailų pareiškimų“, – pareiškė 54 metų oligarchas.

„Skirtingai nei 2014-aisiais, dabar nebus galima pralaukti“, – pareiškė O. Deripaska, turėdamas omenyje Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksiją ir vėliau įvestas Vakarų sankcijas.

Vakarų šalims griežtinant į Rusijos ekonomiką nukreiptas priemones po Maskvos invazijos į Ukrainą, jų žvilgsnis krypsta ir į turtingą Maskvos elitą ir jo turtą užsienyje, o ekspertai mano, kad tai yra vienas iš būdų pažaboti Rusijos prezidento Vladimiro Putino galią.


Šiame straipsnyje: Oleg Deripaskarusų oligarchasVladimiras Putinasekonomikakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių