Rusijos teismas svarstys naujus kriminalinius kaltinimus A. Navalnui

Maskvos teismas antradienį pranešė kitą savaitę pradėsiantis svarstyti dvi naujas bylas, iškeltas kaltinamam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui, dėl kurių jam gali būti skirta dar daugiau kaip 10 metų nelaisvės.

A. Navalnas, aršiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas Rusijoje, buvo įkalintas pernai, po bandymo jį nunuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl šio apnuodijimo jis kaltina Kremlių.

Maskvos Lefortovo rajono teismas nurodė, kad vasario 15 dieną surengs preliminarius posėdžius dėl kaltinimų A. Navalnui sukčiavimu ir teismo negerbimu.

Sukčiavimo byla buvo iškelta 2020-ųjų gruodį, kai 45 metų A. Navalnas gydėsi Vokietijoje po kone mirtino apnuodijimo.

Tyrėjai kaltina A. Navalną asmeninėms reikmėms pavogus 4,1 mln. eurų, paaukotų jo organizacijoms. Dėl šių kaltinimų galima skirti įkalinimą iki 10 metų.

A. Navalnui taip pat gresia įkalinimas iki šešių mėnesių dėl nepagarbos teismui per vieną iš pernai įvykusių posėdžių.

Praėjusiais metais jis buvo nuteistas kalėti daugiau kaip dvejus metus dėl senų kaltinimų sukčiavus. Šiuo metu jis atlieka bausmę pataisos kolonijoje netoli Maskvos.

A. Navalnas nebus atvežtas į Maskvos teismą – posėdžiai vyks jo kolonijoje, rusų naujienų agentūrai TASS sakė jo advokatė Olga Michailova.

A. Navalno apnuodijimas ir areštas buvo pasmerkti užsienyje, Vakarų valstybės dėl to įvedė sankcijų Rusijai.

Po A. Navalno arešto jo organizacijos buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“ ir uždarytos, o daug jo svarbių bendražygių baimindamiesi persekiojimo pabėgo iš Rusijos.

Pernai tyrėjai A. Navalno atžvilgiu pradėjo naują tyrimą dėl ekstremizmo. Šioje byloje opozicijos lyderiui gresia dar iki 10 metų įkalinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Werner

Werner portretas
NAVALNAS ======CELOFANAS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių