Rusijos teismas skyrė griežtas bausmes už protestus prieš COVID-19 apribojimus

Pietinio Rusijos Rostovo prie Dono miesto teismas antradienį skyrė vienam operos solistui ir dar dviem asmenims griežtas laisvės atėmimo bausmes dėl kaltinimų organizavus protestus prieš COVID-19 apribojimus.

Operos solistui Vadimui Čeldijevui skirta 10 metų kalėjimo bausmė už tai, kad 2020 metų pavasarį ragino rengti demonstracijas Šiaurės Osetijoje esančiame Vladikaukazo mieste, praneša naujienų agentūros „RIA Novosti“ ir „Interfax“.

Rostovo prie Dono teismas pripažino jį kaltu dėl raginimų imtis ekstremizmo ir smurto prieš teisėsaugą.

2020 metų balandį V. Čeldijevas buvo suimtas Sankt Peterburge. Prokurorai jį apkaltino tuo, kad vežamas į Rostovą prie Dono jis trenkė policininkui.

Po muzikanto suėmimo Vladikaukaze prasidėjo protestai dėl jo sulaikymo ir saviizoliacijos taisyklių.

Kitiems dviem kaltinamiesiems – Ramisui Čirkinovui ir Arsenui Besolovui – buvo skirtos aštuonerių ir pusdevintų metų laisvės atėmimo bausmės, praneša Rusijos naujienų agentūros.

„Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) projektas „Kavkaz.Realii“ praneša, kad nuteistųjų advokatai ketina apskųsti nuosprendį, nes mano, jog jis yra nepagrįstas. Anksčiau V. Čeldijevo advokatas Batrazas Kulčijevas teigė, kad byloje nėra jokių įrodymų.

Po griežto, bet trumpo karantino COVID-19 pandemijos pradžioje Rusija sušvelnino apribojimus, norėdama apsaugoti su sunkumais susiduriančią ekonomiką.

Rusija buvo viena iš labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių šalių.


Šiame straipsnyje: COVID-19protestaiRusijaBausmės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių