Rusijos teismas atsisakė paleisti už užstatą JAV žurnalistą E. Gershkovichą

Rusijos teismas antradienį atsisakė paleisti už užstatą JAV žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą), suimtą dėl kaltinimų šnipinėjimu, už kuriuos jam gresia iki 20 metų kalėjimo.

Teisėjas perskaitė sprendimą, kuriame teigiama, kad jo suėmimas „turėtų būti paliktas galioti“, o E. Gershkovichas rusiškai atsakė: „Viskas suprantama. Labai ačiū.“

E. Gershkovichas antradienį dalyvavo pirmajame iš dalies atvirame teismo posėdyje po jo suėmimo dėl įtariamo šnipinėjimo. Ši byla sulaukė tarptautinio pasmerkimo.

Džinsus ir mėlynus languotus marškinius vilkintis E. Gershkovichas prieš prasidedant apeliaciniam posėdžiui dėl kardomojo kalinimo sukryžiavo rankas ir šypsojosi.

JAV ambasadorė Rusijoje Lynne Tracy (Lin Treisi) taip pat buvo teismo salėje, tačiau per patį posėdį ji kartu su spaudos atstovais buvo išvaryta.

Spaudai bus leista grįžti į posėdį ir išklausyti sprendimą tik posėdžio pabaigoje.

Trumpo pasirodymo žiniasklaidai metu nebuvo leista užduoti jokių klausimų. E. Gershkovichas, buvęs už stiklinės pertvaros, su jais nekalbėjo.

„The Wall Street Journal“ žurnalistą, JAV gimusį žydų emigrantų iš Sovietų Sąjungos sūnų, praėjusį mėnesį per darbinę kelionę į Jekaterinburgą, Uralui priklausantį miestą, suėmė Rusijos FSB saugumo tarnyba.

FSB teigė, kad 31-erių žurnalistas bandė gauti slaptos gynybos informacijos JAV vyriausybei, tačiau bylos detalės laikomos visiškoje paslaptyje.

E. Gershkovichas griežtai atmetė kaltinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Cikatila

> Cikatila portretas
Tu DEBILAS

RICHARD

RICHARD portretas
TAIGI JIS RUSAS::O KAD ATSISAKE SAVO TIKRO VARDO;;;IVANAS;;TAI VISI RUSAI TAIP DARO

Cikatila

Cikatila portretas
kacapai galvoja vel i koki savo galvazudi issikeis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių