V. Putinas atvyko į Azerbaidžaną valstybinio vizito

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį atvyko į Azerbaidžano sostinę Baku dviejų dienų valstybinio vizito, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

V. Putinas per derybas su savo kolega iš Azerbaidžano Ilhamu Alijevu planuoja daugiausia dėmesio skirti „Azerbaidžano ir Armėnijos (konflikto) sureguliavimo klausimui“, taip pat aptarti dvišalius santykius ir „tarptautines bei regionines problemas“. pranešė Kremlius.

Jo vizitas į Kaukazo šalį, kuri yra ne tik artima Maskvos partnerė, bet ir svarbi energijos tiekėja Vakarų šalims, vyksta beprecedenčio Ukrainos karinio puolimo Rusijos teritorijoje fone.

V. Putinas ir I. Alijevas pasirašys bendrus dokumentus ir paskelbs pareiškimus spaudai, pranešė Rusijos agentūra „Ria Novosti“.

Pirmadienį V. Putinas taip pat padės vainiką ant Heidaro Alijevo (dabartinio šalies vadovo tėvo, kuris 1993-2003 m. ėjo prezidento pareigas) kapo.

Azerbaidžanas 2023 m. rugsėjį atkovojo kalnuotą anklavą iš tris dešimtmečius jį valdžiusių armėnų separatistų.

Armėnija kaltino Rusiją nepakankama parama jos konflikte su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho.

Nuo tada Armėnija stengiasi stiprinti ryšius su Vakarų šalimis, ypač su Jungtinėmis Valstijomis, tuo smarkiai papiktindama Maskvą, kuri abi buvusias sovietines respublikas traktuoja kaip šalis savo įtakos zonoje.

Lapkričio mėnesį Azerbaidžane vyks COP29 klimato kaitos konferencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko gero is tokiu 'draugu'

Nieko gero is tokiu 'draugu' portretas
Nafta vogs?

Tai

Tai portretas
Ką,huilo laisvai skraido ir nieko ,sovietčina klesti,bet gal kas nors .......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių