Rusijos įžymybės reiškia paramą kalinamam aktoriui

Rusijos įžymybės pradėjo solidarumo kampaniją, kuria siekia paremti jauną aktorių, pasak jų, neteisingai įkalintą valdžiai taikant griežtas priemones prieš opoziciją.

Maskvos teismas pirmadienį nuteisė 23 metų aktorių Pavelą Ustinovą kalėti pusketvirtų metų už smurtą prieš policiją per vieną opozicijos protestą, nors jis pats tvirtino, kad paprasčiausiai ėjo pro šalį.

Jo įkalinimas sukėlė ypač didelį pasipiktinimą, nes teismas atsisakė atsižvelgti į vaizdo įrašą, rodantį, kad policininkai aktorių tikriausiai puolė neišprovokuoti.

„Galvoju, kad tai visiškai suklastota byla“, – socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtame klipe sako kino aktorius Aleksandras Palis.

A. Palis, kuris yra tarp šią kampaniją socialinėje žiniasklaidoje inicijavusių veikėjų, sakė, kad minėtas vaizdo įrašas įrodo P. Ustinovo nekaltumą.

Įvykio vietoje nufilmuotoje medžiagoje matyti keli policininkai, puolantys P. Ustinovą, kuris stovi su telefonu rankoje netoli metropoliteno stoties, ir jį mušantys lazdomis.

„Turime tai sustabdyti, tai prieštarauja visiems įstatymams“, – sakė aktorė Julija Peresild.

Solidarumą reiškiančios žvaigždės, kurių dauguma nedalyvauja politikoje, P. Ustinovo bylą lygino su byla žurnalistui Ivanui Golunovui, kuris birželio mėnesį buvo sulaikytas dėl suklastotų kaltinimų turėjus narkotikų.

Jis buvo paleistas po beprecedentės solidarumo kampanijos, kurios metu trys dideli laikraščiai išspausdino tokį patį pirmąjį puslapį su antrašte „Aš esu/mes esame Ivanas Golunovas“.

Dabar dešimtys įžymybių ir ne tokių garsių figūrų savo paskyrose „Instagram“ paskelbė įrašus „Aš esu / mes esame Pavelas Ustinovas“.

Tarp P. Ustinovą palaikančių žmonių yra 2,1 mln. sekėjų instagrame turintis aktorius Aleksandras Petrovas, aktoriai Maksimas Vitorganas, Nikita Jefremovas ir kiti.

Popmuzikos žvaigždė Sergejus Lazarevas, kuris du kartus atstovavo Rusijai „Eurovizijos“ dainų konkurse, taip pat parėmė kampaniją.

Kremliui palankus komikas Maksimas Galkinas klipe bylą P. Ustinovui vadina „didžiuliu perlenkimu“, suduodančiu skaudų smūgį teismų, teisėsaugos agentūrų ir valdžios reputacijai.

Tyrėjai sakė, kad P. Ustinovas per nesankcionuotą mitingą rugpjūčio 3 dieną pažeidė viešąją tvarką ir areštuojamas priešinosi pareigūnams. Dėl to vienam policininkui buvo sužeistas petys.

P. Ustinovas savo kaltę neigė ir tvirtino, kad net nedalyvavo tame proteste.

Rusijoje už dalyvavimą pastarojo meto antivyriausybinėse demonstracijose kalėti jau nuteisti šeši asmenys.

Dešimtys tūkstančių žmonių ėjo į Maskvos gatves protestuoti, kai valdžia atsisakė leisti garsiems opozicijos kandidatams dalyvauti sostinės parlamento rinkimuose rugsėjo 8 dieną.

Policija sulaikė šimtus protestuotojų ir nors dauguma jų buvo greitai paleisti, kai kuriems buvo pateikti rimti kaltinimai.

Savaitę prieš rinkimus penki asmenys buvo nuteisti kalėti laikotarpiams nuo dvejų iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Komūniagų "kauno tiesa" skleidžia melą. Yra filmuotos medžiagos, pagal kurią ir nuteistas. Kodėl komunistinio spec. tarnybų kontroliuojamo neva laikraščio rėksniai nespygavo, kai buvo prie seimo išvaikyti ir sušaudyti proteste dalyvavę taikūs žmonės? Daugelis iš jų be kaltės nuteisti. Ką atsakysit korumpuoti žurnaliūgos vykdydami spec tarnybų užsakymus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių