Rusijoje surengti masiniai reidai prieš opozicijos lyderį A. Navalną

  • Teksto dydis:

Rusijos tyrėjai antradienį surengė reidus opozicijos veikėjų biuruose, vyriausybei pradėjus dar labiau spausti vieną pagrindinių Kremliaus kritikų Aleksejų Navalną ir jo bendražygius.

Kratos, kurias pareigūnai susiejo su įtariamų finansinių nusikaltimų tyrimais, buvo įvykdytos po panašių masinių operacijų praėjusį mėnesį. Jos taip pat buvo surengtos praėjus mažiau nei savaitei po to, kai A. Navalno įsteigtas „Kovos su korupcija fondas“ (FBK) buvo paskelbtas „užsienio agentu“.

Opozicijos lyderiai pasmerkė tokius žingsnius kaip mėginimus įbauginti juos po vasaros protestų ir rugsėjį vykusių Maskvos municipalinių rinkimų, per kuriuos Kremliaus šalininkai neteko reikšmingos dalies rinkėjų paramos.

Rusijos tyrimų komiteto išplatintame pareiškime nurodoma, kratos buvo vykdomos FBK biuruose 30 Rusijos regionų, taip pat šios organizacijos darbuotojų namuose.

Komitetas jau ne kartą kaltino A. Navalno fondą finansiniais nusikaltimais, tokiais kaip pinigų plovimas ir neteisėtų aukų gavimas. Be to, FBK banko sąskaitos kelis kartus buvo įšaldomos.

A. Navalnas, kurio grupė dažnai viešina tyrimus dėl aukšto rango šalies pareigūnų, parašė socialiniame tinkle „Twitter“, kad reidai prasidėjo 6 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Rusijos teisėsaugos sistema visais įmanomais būdais mėgina apsaugoti korumpuotus pareigūnus ir kyšio ėmėjus“, – teigė jis.

Pasak FBK darbuotojų, reidai taip pat buvo atlikti fondo biuruose Maskvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Navalno vieta kalėjime. Kur nors Sibire...

Faktas

Faktas portretas
Jis joks ne opozicijos lyderis. Eilinis vagis ir aferistas. Jo tyrimai, tai vienos paskalos be jokių įrodymų. Jis veltėdis, kuris mėgaujasi iš kitų valstybių spec. tarnybų gaunamais pinigais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių