Rusija: ukrainiečiai bando persikelti per Dnipro upę Chersono regione

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija penktadienį paskelbė sutrukdžiusi ukrainiečių karių bandymams įsitvirtinti rusų kontroliuojamame kairiajame Dnipro upės krante Pietų Ukrainoje.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos Chersono srityje jau beveik metus yra užėmusios pozicijas skirtinguose upės krantuose. Pernai lapkritį rusai atsitraukė iš dešiniojo – vakarinio – kranto.

Ukrainiečiai kelis kartus nesėkmingai  bandė įsitvirtinti salose ir kairiajame krante, penktadienį paskelbė Rusijos gynybos ministerija.

Tačiau apie karą rašantys rusų tinklaraštininkai sako, kad ukrainiečių kariams pavyko kirsti upę ir kad jie tebėra pozicijoje kairiajame krante.

Penktadienį platformos „Telegram“ kanalu „WarGonzo“, artimu Rusijos kariuomenei, buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, matyti rusai, tamsoje apšaudantys ukrainiečius, išsilaipinančius netoli Krynkų kaimo. Nurodoma, kad kovos regione tęsiasi.

„Rybar“ kanalu, taip pat susijusiu su Rusijos pajėgomis, ketvirtadienį vakare pranešta, kad ukrainiečių kariams pavyko sustiprinti savo pozicijas Krynkuose ir kad jie toliau juda kairiajame Dnipro krante.

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo patvirtinti šių pranešimų.

Ukrainos pareigūnai nepateikė komentarų dėl to, ar kariai persikėlė per upę.

„Negalime komentuoti, palaikome informacinę tylą (...), kad netrukdytume savo gynybos pajėgoms“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Chersono srities tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurijus Sobolevskis.

Vašingtone įsikūręs Karo studijų institutas (ISW) penktadienį paskelbė, kad Ukrainos pajėgos tikriausiai išlaiko karių grupes kai kuriuose rytinio Dnipro kranto rajonuose.

Per praėjusius metus Ukrainos kariai kelis kartus bandė persikelti per Dniprą, tačiau nesugebėjo įsitvirtinti kitame krante.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį lankėsi Chersono srityje, kur susitiko su kariuomenės vadu Valerijumi Zalužnu, Generalinio štabo viršininku, jūrų pajėgų vadu, pranešė prezidentūra. Grupė aptarė dabartines Ukrainos gynėjų operacijas šalies pietuose, nurodė Kyjivas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDnipro upėukrainiečiai bando persikeltiChersono regionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių