Rusija teigia besitikinti išvengti Vakarų interneto milžinių draudimo

Kremlius antradienį pareiškė besitikintis, kad Maskvai neteks blokuoti Vakarų interneto milžinių Rusijoje, tačiau pabrėžė, esą šios bendrovės privalo laikytis šalies įstatymų.

Rusijos valdžia pastaraisiais mėnesiais padidino spaudimą užsienio socialiniams tinklams, ypač tiems, kuriuose žmonės remia įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

„Niekas nenori visiško draudimo, būtų kvaila pasisakyti už jį, tačiau būtina priversti bendroves laikytis mūsų taisyklių“, – interviu savaitraščiui „Argumenty i Fakty“ sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Tikimės, kad to nereikės ir galėsime rasti būdų, kaip išspręsti šį nesutarimą“, – antradienį publikuotame interviu teigė D. Peskovas.

Rusijos ryšių prievaizdai anksčiau kovą pradėjo blokuoti „Twitter“ Rusijoje, nes JAV socialinis tinklas neva neįvykdė reikalavimų ištrinti tam tikrą turinį, kuris, Rusijos institucijų teigimu, yra susijęs su vaikų pornografija, narkotikų vartojimu ir raginimais nepilnamečiams žudytis.

„Twitter“ savo ruožtu teigė nepalaikantis „jokio neteisėto elgesio“ ir esantis „labai sunerimęs dėl augančių bandymų blokuoti ir trukdyti visuomenės diskusijoms internete“.

Rusija 2019 m. priėmė įstatymą dėl „nepriklausomo interneto“ kūrimo, kuris esą leistų atkirsti šalies internetą nuo pasaulinio interneto tinklo. Aktyvistų teigimu, tai leistų valdžiai sugriežtinti internetinės erdvės kontrolę ir užgniaužti žodžio laisvę.

„Jei nesutinkate su mūsų taisyklėmis, negalite čia dirbti. Nė viena save gerbianti šalis neleis bendrovei kelti savo sąlygų. Tai neįmanoma“, – tikino D. Peskovas.

Kremliaus atstovas taip pat pareiškė, kad V. Putinas neturi paskyrų socialiniuose tinkluose ir „nenori švaistyti tam laiko“.

„Jam to nereikia. Jis turi artimuosius ir mylimus žmones, kurie jam parodo ir pasako dalykus“, – sakė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Seniai laikas rusams atjungti tą šūdą internetą, feisbukus ir tviterius , debilų mokyklą. Puikiai galima gyventi be jo.

Kuvalda

Kuvalda portretas
Kada Pasaulis uzblokuos tuos fasistus visapusiskai? Juk tam neuzaugai beliko kokia 10 meteliu, o karste kiseniu nera...

Anonimas

Anonimas portretas
P.i.s.t.i. tuos debiliskus rusus. Ant ju vakarai meza, o jie sako kad tai pavasarinis siltas lietutis. Vakarai ant ju sika, o jie sako, kad is dangaus krinta dieviska mana- eda apsilaizydami. Rusai - gryni krikscionys - gavo smugi i viena snukio puse, atsuka antra ir dar aciu pasako. Pasityciokim is Rusijos su ju parsidavusia Amerikai valdzia ir minkstabybio Putino.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių