Rusija skyrė baudas „Apple“ ir „Wikipedia“ už esą neteisingą turinį apie karą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas technologijų bendrovei „Apple“ skyrė 400 000 rublių (4 000 eurų) baudą už tai, kad ji neištrynė, jo nuomone, melagingos informacijos apie Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

Administracinių pažeidimų ir nedidelės apimties baudžiamąsias bylas nagrinėjančio magistrato teismo taikos teisėjas pripažino „Apple“ kalta dėl to, kad ji neištrynė tinklalaidžių ir programėlių, skleidžiančių esą netikslią informaciją apie konfliktą, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Rusijos teismas taip pat skyrė baudą „Wikipedia“ savininkei „Wikimedia Foundation“ už tai, kad ši nepašalino netikslia vadinamos informacijos apie Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

Teismas skyrė „Wikimedia Foundation“ 3 mln. rublių (30 000 eurų) baudą už tai, kad „Wikipedia“ puslapiuose rusų kalba buvo išsaugota medžiaga, teismo teigimu, pažeidžianti įstatymą, kuriuo draudžiama diskredituoti Rusijos kariuomenę ir skleisti melagingą informaciją apie konfliktą Ukrainoje, pranešė „Interfax“.

Rusija nuo 2022 metų vasario, kai pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą, ėmėsi įvairių priemonių, kad nubaustų už bet kokią karo kritiką ar abejones dėl jo.

Kai kurie kritikai buvo griežtai nubausti. Maskvos teismas opozicijos veikėją Vladimirą Kara-Murzą, pasisakiusį prieš Rusijos veiksmus Ukrainoje, pripažino kaltu dėl išdavystės ir Rusijos kariuomenės menkinimo, ir nuteisė jį kalėti 25 metus.


Šiame straipsnyje: Rusijaskyrė baudąAppleWikipediakaras Ukrainojeneteisingas turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių