Rusija skelbia sužlugdžiusi pasikėsinimą nužudyti stambų verslininką

  • Teksto dydis:

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį pranešė, kad užkirto kelią mėginimui nužudyti prieštaringai vertinamą oligarchą, ir dėl to apkaltino rusų įkurtą sabotažo grupę, kuri, kaip teigia Maskva, praėjusią savaitę iš Ukrainos teritorijos įsiveržė į šalį.

„Federalinė saugumo tarnyba užkirto kelią pasikėsinimui į visuomenės veikėjo – įmonių grupės „Cargrad“ direktorių valdybos pirmininko Konstantino Malofejevo – gyvybę“, – sakoma FSB pareiškime, išplatintame Rusijos naujienų agentūrų.

K. Malofejevas yra su Kremliumi susijęs verslininkas, kuriam Jungtinės Valstijos pateikė kaltinimus dėl sankcijų pažeidimų.

Praėjusį mėnesį Vašingtonas pareiškė, kad areštuotas jo turtas bus nukreiptas Ukrainos žmonėms remti.

FSB teigė, kad pasikėsinimą nužudyti organizavo Denisas Kapustinas – įtariamas Rusijos savanorių korpuso, kuris, kaip teigiama, praėjusią savaitę pro pietinę šalies sieną iš Ukrainos pateko į Briansko sritį, įkūrėjas.

Pareiškime teigiama, kad vyras gimė 1984 metais, gyvena Ukrainoje, vykdo Kyjivo saugumo tarnybų įsakymus ir kovoja prieš Rusijos karius.

„Teroristinį aktą buvo planuojama įvykdyti susprogdinant savadarbį sprogstamąjį įtaisą, pritvirtintą po Malofejevo automobiliu“, – priduriama jame.

FSB teigimu, pasikėsinimas į verslininko gyvybę buvo panašus į nacionalistinių pažiūrų filosofo ir Kremliaus šalininko Aleksandro Dugino dukters Darjos Duginos nužudymą praėjusių metų rugpjūtį.

Ukrainos valdžios institucijos kol kas nekomentavo kaltinimų dėl tariamo dalyvavimo pasikėsinant nužudyti K. Malofejevą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas portretas
Laikas tą žemės plotą vadint orkistanu.

Polius

Polius portretas
Rusus žudo , pasikėsinta o ukrainiečių , aukštų pareigūnų rusai nesugeba sunaikinti . Kodėl ??? Kas dedasi, ...

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kodel dienrastis reklamuoja tuos vemti verciancius orku zenklus? Gal kazkas sumoka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių