Rusija paskelbė prieš V. Putiną protestavusios televizijos žurnalistės paiešką

Rusijos vidaus reikalų ministerija pirmadienį dėl namų arešto sąlygų pažeidimo įtraukė buvusią valstybinės televizijos žurnalistę Mariną Ovsianikovą, kuri per tiesioginę transliaciją protestavo prieš prezidento Vladimiro Putino karą Ukrainoje, į ieškomų asmenų sąrašą.

Tai skelbiama ministerijos interneto svetainėje.

44 metų žurnalistė, kuri rugpjūtį buvo sulaikyta ir kuriai buvo skirtas namų areštas iki spalio 9-osios, kaltinama esą melagingos informacijos apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimu.

Jei teismas pripažins jos kaltę, jai grės įkalinimas iki 10 metų.

Kovą M. Ovsianikova, tuomet valstybinės televizijos „Pervyj kanal“ redaktorė, išgarsėjo dėl tiesioginiame eteryje, per žiūrimiausią vakaro žinių laidą „Vremia“, surengtos protesto akcijos prieš V. Putino pradėtą karą Ukrainoje. Ji įsiveržė į studiją, laikydama plakatą su anglišku užrašu „No War“ („Karui – ne“).

Tačiau jai skirtas namų areštas buvo  susijęs ne su šiuo protestu, o su liepos viduryje surengtu vieno asmens piketu netoli Kremliaus, kai ji laikė plakatą, kuriuo kritikavo karinę intervenciją Ukrainoje ir prezidentą Vladimirą Putiną.

M. Ovsianikovos advokatas Dmitrijus Zachvatovas pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad ji „į ieškomų asmenų sąrašą buvo įtraukta todėl, kad jos nėra ten, kur ji turėtų būti iki spalio 9-osios“. Advokatas pridūrė, kad detalės bus paskelbtos vėliau.

Pasiuntusi kariuomenę į Ukrainą, Maskva priėmė įstatymus, numatančius įkalinimo iki 15 metų bausmes už informacijos apie ginkluotąsias pajėgas, kurią valdžia laiko melaginga, skleidimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių