Rusija išsikvietė Vokietijos ambasadorių dėl nutekinto įrašo

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Vokietijos ambasadorių Maskvoje po to, kai buvo nutekintas įrašas, kuriame vokiečių kariuomenės pareigūnai aptarinėja konfidencialias karo Ukrainoje detales, pranešė rusų naujienų agentūros.

Berlynas sekmadienį apkaltino Rusiją bandant destabilizuoti Vokietiją po to, kai Rusijos socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas pokalbio, kuriame jo dalyviai aptarė galimą Vokietijoje pagamintų raketų „Taurus“ naudojimą ir jų galimą poveikį, įrašas.

„Vokietijos ambasadorius atvyko į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, kur buvo iškviestas dėl paviešinto Vokietijos pareigūnų pokalbio apie Krymą“, – sakė Rusijos valstybinė agentūra „RIA Novosti“.

Ji paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip diplomatas, atvykęs į ministeriją Maskvoje, atsisako atsakyti į Rusijos žurnalistų klausimus.

Vėlų penktadienio vakarą Rusijos socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas pokalbio, kuriame dalyviai aptarė galimą Vokietijoje pagamintų raketų „Taurus“ naudojimą ir jų galimą poveikį, 38 minučių trukmės įrašas.

Tai informacinio karo, kurį vykdo V. Putinas, dalis.

Diskusijose taip pat aptartas ilgo nuotolio raketų, kurias Kyjivui suteikė Prancūzija ir Jungtinė Karalystė, naudojimas.

Tarp temų buvo ir raketų nukreipimas į tokius taikinius kaip pagrindinis tiltas per Kerčės sąsiaurį, jungiantis Rusijos žemyninę dalį su 2014 metais Rusijos aneksuotu Krymu.

Tuo metu Kremlius pirmadienį tvirtino, kad tas įrašas esą įrodo „tiesioginį kolektyvinių Vakarų įsitraukimą į konfliktą Ukrainoje“.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus) savaitgalį sakė, kad „norima pasinaudoti šiuo įrašu, kad mus destabilizuotų ir sutrikdytų“, pridūręs, kad „tikisi, jog V. Putinui tai nepavyks“.

„Tai informacinio karo, kurį vykdo V. Putinas, dalis“, – teigė jis.

Vokietijos gynybos ministerijos atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad ministerija mano, jog buvo „perimtas“ pokalbis oro pajėgų dalinyje.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pažadėjo atlikti išsamų informacijos nutekinimo tyrimą.


Šiame straipsnyje: Rusijaišsikvietė Vokietijos ambasadoriųnutekintas įrašaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių