Respublikonų suvažiavime D. Trumpą palaikė ir buvę varžovai

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas antradienį grįžo į Respublikonų nacionalinį suvažiavimą, kur pereita prie partijos suvienijimo ir kur jo buvę varžovai demonstravo ištikimybę dabar jau oficialiam kandidatui į JAV prezidentus.

Trys buvę D. Trumpo varžovai partijos pirminiuose rinkimuose antradienį geriausiu vakaro laiku užlipo į sceną pareikšti paramos eksprezidentui. Tarp jų yra buvusi ambasadorė prie Jungtinių Tautų Nikki Haley, pasakiusi delegatams, kad „suvienyta Respublikonų partija yra būtina gelbstint“ šalį.

D. Trumpas, kuris ir vėl pasirodė sutvarstyta ausimi, mojo ir spaudė ranką žmonėms, o kilus ovacijoms pasakė: „Labai ačiū.“

Suvažiavimas vyksta šaliai atsigaunant po šeštadienį Pensilvanijoje įvykusio nesėkmingo bandymo nužudyti D. Trumpą per mitingą. Per išpuolį žuvo vienas mitingo dalyvis, o D. Trumpui kulka perdrėskė dešiniąją ausį.

Nors nieko oficialiai nekalbėjo, 78 metų eksprezidentas šnektelėjo su pasirinktu kandidatu į viceprezidentus J. D. Vance'u ir kitais suvažiavimo dalyviais, kėlė į viršų kumštį ir atrodė labiau atsipalaidavęs nei pirmadienio vakarą.

D. Trumpas pirmadienį suvažiavime oficialiai buvo paskelbtas Respublikonų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir pasirinko dešiniųjų pažiūrų J. D. Vance'ą kaip kandidatą į viceprezidentus.

Suvažiavimas truks keturias dienas. Ketvirtadienį D. Trumpas turi oficialiai sutikti su jo kandidatūros iškėlimu.

Antradienį suvažiavime stengtasi parodyti partijos vienybę, tačiau nelabai garsūs nepritarimo šūksniai, aidėję kartu su sveikinimais ant scenos lipant N. Haley, rodytų, kad partijai dar reikės padirbėti šiame fronte per likusius keturis rinkimų kampanijos mėnesius.

N. Haley įnirtingai priešinosi D. Trumpui per pirminius rinkimus, bet antradienį perdavė aiškią žinią: „Donaldas Trumpas turi mano tvirtą pritarimą, taškas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių