„Renault“ ir „Nissan“ vadovas ims vadovauti ir „Mitsubishi Motors“

  • Teksto dydis:

Investuoti į skandalo sukrėstą konkurentę "Mitsubishi Motors" nusprendusios "Nissan" vadovas Carlosas Ghosnas (Karlosas Gonas) užims "Mitsubishi Motors" valdybos pirmininko pareigas, pranešė pirmaujantis Japonijos verslo dienraštis "Nikkei".

Taigi C. Ghosnas taps trijų stambių automobilių gamintojų vadovu. Be "Nissan", antros didžiausios Japonijos automobilių gamintojos, jis taip pat vadovauja Prancūzijos "Renault", kuri valdo didelį "Nissan" akcijų paketą.

Gegužės mėnesį "Nissan" ištiesė pagalbos ranką savo mažesnei konkurentei, kuri pateko į skandalą paaiškėjus, kad ji metų metus klastojo automobilių ekonomiškumo duomenis. "Nissan" tuomet pareiškė planuojanti įsigyti 33 proc. "Mitsubishi" akcijų už maždaug 2,2 mlrd. JAV dolerių.

"Nikkei" pranešimo "Mitsubishi" nekomentavo.

Tuo tarpu investuotojai džiugiai sutiko žinią apie tai, kad vadovavimo "Mitsubishi" imsis C. Ghosnas, kuriam priskiriami nuopelnai už beveik bankrutavusios "Nissan" atgaivinimą ir "Renault" pertvarkymą.

"Nikkei" duomenimis, C. Ghosnas į "Mitsubishi" valdybos pirmininko pareigas bus oficialiai paskirtas vėliau šiais metais.

Į šias pareigas kaštų žudiku pramintas C. Ghosnas bus paskirtas tam, kad galėtų prižiūrėti "Mitsubishi" pertvarkymą, pranešė "Nikkei".

"Jam yra paprasčiau padaryti tai, ką jis jau yra daręs "Nissan", pvz., sujungti platformas, mažinti sąnaudas ir net uždaryti gamyklas", - pareiškė "SBI Securities" automobilių rinkos analitikas Kojis Endo (Kodžis Endas).

"Kad būtų galima įgyvendinti tokio masto restruktūrizavimą, reikia, kad tuo rūpintųsi kas nors įtakingas, toks žmogus kaip C. Ghosnas", - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių