„Pussy Riot“ narė N. Tolokonikova perkelta į koloniją Sibire

  • Teksto dydis:

Rusijos kalėjimų administracija ketvirtadienį patvirtino, kad pankgrupės „Pussy Riot“ narė Nadežda Tolokonikova, apie kurią žinių nebuvo daugiau kaip tris savaites, buvo perkelta į koloniją Sibire.

„Nuteistoji Tolokonikova atvyko į Rusijos kalėjimų tarnybos instituciją Krasnojarsko regione“, - sakoma pareiškime.

Tarnybos atstovas sakė, kad laiškas su tikslesne jos buvimo vieta buvo nusiųstas jos advokatui ir kad jis pats neturi įgaliojimų skelbti tos informacijos.

Paklaustas apie N.Tolokonikovos sveikatą atstovas AFP sakė, kad ji yra „normali“, bet nenurodė, ar kalinė yra kalėjime, ar jo ligoninėje.

Apie 24 metų N.Tolokonikovą nieko nesigirdėjo 24 dienas nuo to laiko, kai ji buvo išvežta iš savo pirmosios kolonijos Mordovijos regione centrinėje Rusijoje. Anksčiau ji Rusijos žiniasklaidoje buvo paskelbusi laišką, kuriame aprašė „baisias“ kalėjimo sąlygas.

Neįprastai ilgas jos perkėlimas paskatino teisių gynimo organizacijas pareikalauti informacijos.

N.Tolokonikovos vyras Piotras Verzilovas anksčiau sakė manantis, kad jo žmona yra vežama į Žemutinio Ingašo miestą taigoje prie Transsibiro geležinkelio magistralės, maždaug 300 km nuo regiono centro Krasnojarsko ir už keturių laiko zonų nuo Maskvos.

Trys grupės „Pussy Riot“ narės – N.Tolokonikova, M.Aliochina ir Jekaterina Samucevič – pernai buvo nuteistos dėl 2012 metų vasarį surengtos „pankų maldos“ Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje, per kurią kritikavo V.Putiną ir su juo glaudžius ryšius palaikančią Rusijos Ortodoksų Bažnyčią.

Pernai spalį J.Samucevič bausmė buvo sušvelninta, o N.Tolokonikova ir M.Aliochina turėjo likti už grotų iki kitų metų kovo mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fdsaf

fdsaf portretas
man tokios zmonos reikia..

jis

jis portretas
Ka norejo ,ta ir turi.Galvoja ,kad pazais ir tuo viskas baigsis.Susigaadino mergyte sau gyvenima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių