PSO reiškia susirūpinimą dėl Baltarusijoje įstrigusių migrantų

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį pareiškė, kad jai „labai neramu“ dėl tūkstančių migrantų, įstrigusių Baltarusijos pasienyje su Europos Sąjunga, sveikatos.

Raginame „visas šalis apsaugoti pabėgėlių ir migrantų, susitelkusių Baltarusijos pasienyje, teisę į sveikatą; daugeliui jų reikia medicininės pagalbos“, sakė PSO Europos skyriaus direktorius Hansas Kluge (Hansas Kliugė).

„Man labai neramu dėl tūkstančių pažeidžiamų žmonių, įstrigusių niekieno žemėje Baltarusijos pasienyje su Lenkija, Latvija bei Lietuva, ir neapsaugotų nuo artėjančių žiemiškų orų“, – sakė jis.

Šimtai migrantų, daugiausia kurdų iš Vidurinių Rytų, jau ne vieną dieną yra įstrigę Baltarusijos pasienyje su Lenkija, kai orai tampa vis šaltesni. Pagalbos organizacijos įspėja apie gresiančią humanitarinę katastrofą.

Lenkų dienraščio „Gazeta Wyborcza“ duomenimis, regione jau mirė bent dešimt migrantų, septyni iš jų – Lenkijos pusėje.

Vakarų vyriausybės kaltina Aliaksandro Lukašenkos režimą apgaulingais pažadais viliojant šiuos žmones į savo šalį ir siunčiant juos veržtis pro Lenkijos ir kitų kaimyninių ES šalių sienas, keršijant už Bendrijos sankcijas Minskui, įvestas dėl represijų prieš opoziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kunigas

Kunigas portretas
Šitie pajuodelei turi važiuoti namo arba pas alaha
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių