PSO: koronaviruso vakcinos tyrimams surinktos lėšos yra stiprus solidarumo ženklas

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) džiaugėsi, kad pirmadienį telekonferencijos, kurioje dalyvavo pasaulio šalių lyderiai, metu pavyko surinkti milijardų eurų dydžio sumą vakcinos nuo COVID-19 tyrimams finansuoti.

PSO teigimu, tai „stiprus pasaulio solidarumo ženklas“.

„Tai buvo stiprus ir įkvepiantis pasaulio solidarumo pademonstravimas“, – virtualios spaudos konferencijos metu teigė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. Jis tvirtino, kad vakcinos prieš COVID-19 sukeliantį virusą kūrimui ir jos distribucijai finansuoti buvo surinkta 7,4 mlrd. eurų.

Per pirmadienio telekonferenciją Europos Komisija surinko beveik 7,5 mlrd. eurų, skirtų vakcinos nuo COVID-19 kūrimui ir lygiateisiškam jos išplatinimui visoms pasaulio šalims, kai vakcina bus sukurta.

„Tai galimybė pasauliui susiburti ne tik dėl bendros grėsmės, bet ir dėl bendros ateities“, – sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis pabrėžė, kad surinktos lėšos padengs tik dalį kovos su COVID-19 pandemija išlaidų. Koronavirusas jau pasiglemžė beveik 250 tūkst. gyvybių, pasaulyje šia liga užsikrėtė 3,5 mln. žmonių.

„Per ateinančias savaites ir mėnesius mums prireiks gerokai daugiau, kad patenkintume asmeninės apsaugos įrangos, medicininio deguonies ir kitų būtiniausių priemonių poreikį“, – teigė PSO vadovas. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių