Pranešimai apie Kabule „pagrobtą“ Ukrainos lėktuvą sukėlė painiavą

Ukrainos užsienio reikalų viceministras antradienį pranešė, kad Kabulo oro uoste anksčiau šį mėnesį buvo pagrobtas vienas šalies lėktuvas, nors vėliau jo ministerija šią informaciją paneigė.

Jevhenas Jeninas nepriklausomai radijo stočiai „Hromadske“ sakė, kad Ukrainos lėktuvas buvo „pagrobtas“ Kabule ir nuskraidintas į Iraną „su grupe nežinomų keleivių, vietoje to, kad evakuotų ukrainiečius“.

J. Jeninas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad šis incidentas įvyko rugpjūčio 15 dieną. Anot jo, vėliau lėktuvas sugrįžo į Ukrainą.

Tačiau netrukus Ukrainos užsienio reikalų ministerija paneigė viceministro pareiškimą.

„Kabule ir niekur kitur nėra pagrobtų Ukrainos lėktuvų“, – AFP pareiškė ministerijos atstovas Olehas Nikolenka.

Pasak jo, J. Jenino žodžiai „neatitinka realybės“.

Trys ukrainiečių lėktuvai – du civiliniai ir vienas karinis – kuriuos Kijevas užsakė savo piliečių evakavimui iš Afganistano,  „saugiai sugrįžo į Ukrainą“ ir parskraidino 256 keleivius, sakė O. Nikolenka.

Tuo metu šaltinis vyriausybėje AFP sakė, kad Kijevas vedė derybas dėl J. Jenino minėto keleivinio lėktuvo dalyvavimo evakuacijos operacijose, tačiau nesusitarė paaiškėjus, kad lėktuvas praėjusią savaitę išskrido iš oro uosto be jokio perspėjimo.

„Mes norėjome jį užsakyti, bet jis išskrido nieko nepaėmęs“, – sakė šaltinis.

„Niekas jo nepagrobė“, – pridūrė jis, tačiau lėktuvo kelionės tikslo ir datos nenurodė.

Ukraina iki šiol organizavo tris evakuacijos skrydžius iš Kabulo. Jie buvo vykdomi rugpjūčio 15, 21 ir 23 dienomis. Lėktuvais buvo parskraidinti ir ukrainiečiai, ir afganistaniečiai, įskaitant vieną žymiausių Afganistano moterų kino kūrėjų Sahraa Karimi (Sahrą Karimi).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių