Prancūzijos premjeras po masinių protestų žada padėti jaunimui įsidarbinti

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pirmadienį pasiūlė priemones, kurios turėtų padėti įsidarbinti jaunimui, atsakydamas į praėjusios savaitės protestus prieš numatomus darbo įstatymų pakeitimus.

M.Vallsas šiuos pasiūlymus pateikė susitikime su aštuonių jaunimo organizacijų, kurios priešinasi siūlomoms reformoms, atstovais, tarp kurių buvo ir didžiausios studentų sąjungos UNEF narių.

UNEF teigiamai įvertino pasiūlymus, kuriuos pavadino „tinkamu atsaku į jaunų žmonių reikalavimus“, bet neatmetė galimybės, kad dalyvaus kitoje balandžio 28 dieną numatytoje masinio protesto akcijoje.

Tarp pasiūlymų, kurių įgyvendinimas atsieis iki 500 mln. eurų per metus, numatytas darbdavių skatinimas priimti jaunus darbuotojus visai darbo dienai, o ne nepilnu etatu.

Kitas pasiūlymas liečia ribotas finansines galimybes turinčius mokslo įstaigų absolventus, numatant pratęsti jų gaunamų stipendijų mokėjimą keturiais mėnesiais, kol jie susiras darbą.

M.Vallso vyriausybės pateiktais duomenimis, pastaruoju pasiūlymu galėtų pasinaudoti 126 tūkst. jaunų žmonių.

Jaunimo nedarbas, kuris šalyje siekia maždaug 25 proc., yra viena didesnių socialistų prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) vyriausybės populiarumą gramzdinančių problemų.

Vyriausybė tvirtina, kad reformomis siekiama padaryti sustabarėjusią Prancūzijos darbo rinką lankstesne, tačiau reformų kritikai sako, kad jos yra naudingos verslui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių