Prancūzijos konstitucijos sergėtojai pritarė sugriežtintoms koronaviruso taisyklėms

Prancūzijos konstitucinė taryba pritarė koronaviruso ribojimų sugriežtinimui šalyje. Teisėjai ketvirtadienį nusprendė, kad parlamento priimtos naujos priemonės neprieštarauja konstitucijai. Tai reiškia, kad išplėsti sveikatos paso reikalavimai ir vakcinacijos prievolė sveikatos personalui, kaip ir planuota, pirmadienį galės įsigalioti. Atitinkami planai praėjusiomis savaitėmis visoje Prancūzijoje kėlė masinius protestus.

Konstitucijos sergėtojai dabar priėjo prie išvados, kad sveikatos pasas yra „subalansuotas“ kompromisinis sprendimas tarp pilietinių laisvių viešojoje erdvėje ir sveikatos apsaugos. Dokumente pateikiama informacija apie persirgtą COVID-19 infekciją, vakcinaciją ar neigiamą koronaviruso testą.

Sveikatos pasą nuo pirmadienio reikės pateikti žengiant į restoranus ir kavines, traukinius, lėktuvus, tolimojo susisiekimo autobusus, sveikatos įstaigas, kai kuriuos prekybos centrus, muges ir turgavietes.

Tačiau konstitucinio teismo teisėjai pabrėžė, jog neturi nutikti taip, kad žmonės, kuriems reikalingas medicininis gydymas, jo negaus. Jie taip pat atmetė vieną įstatymo nuostatą, kuri būtų leidusi laikinai dirbančius darbuotojus atleisti anksčiau laiko, jei jie neturi sveikatos paso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių