Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino

Prancūzija ketvirtadienį pareiškė nesuprantanti, kodėl jai taikoma išimtis iš Anglijos paskelbtos taisyklės, kad į ją atvykstantiems pilnai paskiepytiems žmonėms iš Europos Sąjungos šalių nebeteks karantinuotis.

Jungtinės Karalystės vyriausybė išvakarėse paskelbė, kad keliautojai, visiškai vakcinuoti JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) arba Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintu preparatu, nuo kitos savaitės galės atvykti į Angliją iš bet kurios britų vyriausybės „geltonos“ šalies šviesoforo spalvų sąraše, neturėdami izoliuotis namuose 10 parų.

Tačiau iš Prancūzijos atvykstantiems asmenims ir toliau bus taikomos atskiros taisyklės.

„Šis sprendimas yra diskriminacinis Prancūzijos žmonių atžvilgiu“, – pareiškė Prancūzijos Europos reikalų ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas).

„Jis yra perteklinis ir neturi jokios prasmės sveikatos politikos atžvilgiu“, – sakė jis televizijos kanalui LCI pridurdamas, kad Londono sprendimas „neturi mokslinio pagrindo“.

JK vyriausybė nurodė nerimaujanti dėl beta atmainos „nuolatinio buvimo“ Prancūzijoje; manoma, kad šis koronaviruso variantas yra atsparesnis vakcinoms.

Tačiau C. Beaune'as sakė, kad iš Prancūzijoje užfiksuojamų koronaviruso atvejų mažiau nei 5 proc. yra beta atmainos. Pasak ministro, pastarojo varianto atvejų daugiausia užregistruojama Prancūzijos užjūrio teritorijose, iš kurių palyginti nedaug žmonių keliauja į JK.

C. Beaune'as teigė taip pat apgailestaujantis, kad dauguma atvejų keliautojai iš ES vis dar negali vykti į Jungtines Valstijas, nors amerikiečių turistai gali atvykti į Bendrijos šalis, jei yra vakcinuoti ar turi neigiamą COVID-19 testą.

„Mes turėjome išlaikyti abipusiškumą kaip kozirį Europos lygiu, – sakė jis. – Galbūt Europa apskritai turėjo būti griežtesnė derybose.“

Prancūzija trečiadienį pranešė, kad per ankstesnę parą buvo užregistruota beveik 28 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir 40 anksčiau užsikrėtusių pacientų mirė.

Šalyje iš viso užregistruoti 111 768 mirties nuo COVID-19 atvejai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Manau, tam ir įstojo iš EU, kad užkniso europinių debilu nesąmoningi sprendimai, o ir muilo sutaupys, o pas mus jo turėtų padėt trukti:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių