Portugalijos policininkai per eitynes reikalavo didinti atlyginimus

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai Portugalijos policijos pareigūnų ketvirtadienį žygiavo per Lisaboną reikalaudami didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų.

Ši masinė protesto akcija buvo pirmoji nuo to laiko, kai į valdžią sugrįžo socialistai, laimėję praėjusį mėnesį vykusius rinkimus.

Civilinius drabužius dėvintys policininkai reikalavo „teisingo darbo užmokesčio ir orių darbo sąlygų“, didindami spaudimą ministro pirmininko Antonio Costos (Antoniju Koštos) vyriausybei, kuri praėjusią žiemą susidūrė su viešojo sektoriaus darbuotojų protestais.

Per tas akcijas taip pat buvo reikalauta didinti atlyginimus po ilgus metus taikomos griežto taupymo politikos, reikšmingai sumažinusios gyventojų perkamąją galią.

Pagrindinės policijos profesinės sąjungos vadovas Paulo Rodriguesas (Paulu Rodrigesas) naujienų agentūrai AFP teigė, kad vyriausybė kol kas ignoruoja policininkų reikalavimus.

„Ministrai yra tie patys ir per pastaruosius ketverius metus šiais klausimais nebuvo jokių rimtų pokyčių – tai kuria nestabilumą ir mažina mūsų komandų veiksmingumą“, – skundėsi P. Rodriguesas.

„Per pastarąjį dešimtmetį buvo atimta daugybė premijų“, – sakė 52 metų policijos pareigūnas Ismaelis Duarte (Ismaelis Duartė) iš centrinio Tomaro miesto.

Pasak pareigūno, jis per mėnesį uždirba maždaug 1 500 eurų iki mokesčių – ši suma, jo teigimu, per pastaruosius 20 metų beveik nepakilo.

„Portugalija negali būti viena saugiausių pasaulio šalių ir taip blogai elgtis elgiasi su savo teisėtvarkos jėgomis. Mes nusipelnėme daugiau pagarbos “, – pridūrė kitas 45 metų pareigūnas, Antonio Barreira (Antoniju Bareira).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių