Portugalija prašo kitų Europos šalių vakcinų nuo COVID-19

Portugalija paprašė kitų Europos šalių vakcinų nuo COVID-19, kad galėtų paspartinti savo vakcinacijos kampaniją, antradienį teigė sveikatos apsaugos ministrė Marta Temido.

Lisabona „deda daug pastangų“, kad „gautų daugiau vakcinų“, per ekspertų posėdį, skirtą aptarti šalies epidemiologinę situaciją, teigė M. Temido.

Portugalija iki šiol paskiepijo apie 45 proc. populiacijos ir siekia iki rugpjūčio pabaigos imunizuoti 70 proc. gyventojų.

Šalis tikisi per artimiausias tris savaites gauti beveik milijoną vakcinos dozių, teigė nacionalinės vakcinacijos kampanijos koordinatorius Henrique Gouveia e Melo.

Portugalija jau gavo 290 tūkst. vakcinos dozių iš Norvegijos ir derasi su Italija dėl papildomų 300 tūkst. dozių. Antradienį šalis gavo siuntą iš Vengrijos su 200 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, skirtų portugališkai kalbančioms Afrikos šalims ir Rytų Timorui.

Portugalijos vyriausybė laukia žalios reguliuotojų šviesos pradėti 12–17 m. paauglių skiepijimą prieš naujų mokslo metų pradžią. „Labai svarbu skiepyti vaikus. To nedarant kils naujas infekcijų šuolis“, – per vyriausybės posėdį teigė epidemiologas Henrique de Barrosas.

Kai kurie antradienį savo įžvalgas pateikę ekspertai nurodė, kad Portugalija šiuo metu veikiausiai yra netoli naujausios infekcijų bangos piko. Jie ragino keisti ribojamąsias priemones, atsižvelgiant į skiepijimo lygį.

Šioje 10 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki šiol bent viena vakcinos doze paskiepyta apie 6,5 mln. žmonių. 4,5 mln. yra visiškai paskiepyti.

Portugalijoje jau kelias savaites fiksuojamas infekcijų šuolis, kurį sukėlė delta atmaina. Ji šalyje šiuo metu sudaro 98 proc. naujų infekcijos atvejų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių