Popiežius žada teisingumą dvasininkų lytinį išnaudojimą patyrusiems vaikams

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį pažadėjo teisingumą dvasininkų lytinio išnaudojimo aukoms ir pavadino pedofiliją vienu niekšingiausių nusikaltimų.

Pontifikas kalbėjo prieš istorinį pasaulinį susitikimą, skirtą Bažnyčią krečiančiai krizei.

„Negaliu nekalbėti apie vieną iš mūsų laikų rykščių, su kuria, deja, susiję ir kai kurie dvasininkijos nariai“, – sakė Pranciškus savo metiniame kreipimesi į ambasadorius prie Šventojo Sosto.

„Nepilnamečių išnaudojimas yra vienas niekšingiausių ir šlykščiausių nusikaltimų“, – kalbėjo jis.

„Toks išnaudojimas neišvengiamai nubraukia visa geriausia, ką gyvenimas suteikia nekaltiems vaikams, ir padaro nepataisomos žalos visam gyvenimui“, – pridūrė popiežius. 

Jis pažadėjo, kad nukentėję nepilnamečiai sulauks teisingumo.  

Pranciškus sakė, kad vasarį vyksiantis pasaulio vyskupų susitikimas „turėtų tapti dar vienu žingsniu Bažnyčiai siekiant išaiškinti visus faktus ir palengvinti tokių nusikaltimų sukeltą skausmą“.   

Katalikų Bažnyčią, visame pasaulyje turinčią 1,3 mlrd. tikinčiųjų, krečia krizė dėl daugybės į viešumą iškilusių faktų apie vaikų lytinį išnaudojimą ir bandymus tai nuslėpti.  

Gruodį Pranciškus pažadėjo, kad Bažnyčia daugiau niekada „nežiūrės nerimtai“ į įtarimus dėl lytinio išnaudojimo, ir paragino išnaudotojus patiems pasiduoti policijai.   

Pontifikui iš Argentinos sunkiai sekasi spręsti šią krizę, nes nesiliaujantys skandalai ir nesutarimai Romoje, kaip kovoti su jų padariniais, smarkiai pakirto Bažnyčios autoritetą.

Pirmadienį Prancūzijoje prieš teismą stojo į pedofilijos skandalą įsivėlęs aukščiausio rango katalikų dvasininkas, kaltinamas 9-ame ir 10-ame dešimtmečiais dangstęs vieno kunigo lytinę prievartą prieš skautus.

Liono arkivyskupas kardinolas Philippe'as Barbarinas (Filipas Barbarenas) ir dar penki kunigai iš jo vyskupijos kaltinami padėję dangstyti lytinį išnaudojimą vienoje iš parapijų. 

Penktadienį Vatikanas patvirtino, kad vieno vyskupo iš Argentinos, nuo 2017 metų užimančio aukštą postą prie Šventojo Sosto, atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo seksualinio išnaudojimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kunigai juk veikė DIEVO vardu!

desimtys tukstanciu pedofilu -pederastu

desimtys  tukstanciu  pedofilu  -pederastu portretas
kunigu vien tik europoje ... baznycia zenina pederastus ir lezbes , baznycia laimina pederasstija ir iskrypeliska gyvenima .....cia islindo Popizius ir pareiske teisinguma kunigu isprievartautoms aukoms ....KOKY ,,,TEISINGUMA ,,,???---gal sugrazins sutrypta tikejima , suzalota vaikyste , ar isdraskytas siknas isgydys Popizius ???? savo avides ikrypusias avis ispjauk naxren ,kad kitu neistvirkintu ir nebeuzkrestu....manau baznycia nenusiplaus sios demes ,iki antro Kristaus atejimo....

Koks

Koks portretas
Koks teisingumas kai pirma buvo dangstomi pedofilai kunigai ir aukoms ismokamos kompensacijos dabar jau kai nebeiseina uzglaistyti kazkas bandoma daryti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių