Popiežius žada priimti daugiau pabėgėlių iš Graikijos Lesbo salos

  • Teksto dydis:

Vatikanas, remdamasis popiežiaus Pranciškaus išsakytais norais, iš liūdnai pagarsėjusios migrantų stovyklos Lesbo saloje priims dar 43 migrantus.

Pabėgėliai atskris į Romą, jais Vatikano vardu rūpinsis šv. Egidijaus bendruomenė – katalikiška labdaros organizacija, pirmadienį buvo teigiama pareiškime iš Vatikano.

Kardinolas Konradas Krajewskis, Pranciškaus pasiuntinys labdaros reikalais, buvo nusiųstas į Lesbo salą ir trečiadienį iš ten į Romą turėtų sugrįžti su 33 pabėgėliais, rašoma pareiškime.

Kiti 10 migrantų bus perkelti kiek vėliau šį mėnesį.

Pirmieji Lesbo saloje gyvenę pabėgėliai, kuriems Vatikanas suteikė prieglobstį, buvo 12 sirų grupė. 2016 m. jie parskrido kartu su saloje apsilankiusiu popiežiumi.

Morijos stovykla ir kiti pabėgėlių sulaikymo centrai Lesbo saloje jau ilgą laiką yra visiškai perpildyti, gyvenimo sąlygos jau pasiekė nežmonišką lygį.

Stovyklose įkalinti dešimtys tūkstančių žmonių, dauguma jų dėl gyvenimo sąlygų yra linkę į savęs žalojimą ar savižudybę, neseniai pranešė organizacijos „Gydytojai be sienų“ atstovai.

Argentinoje gimęs italų migrantų sūnus popiežius Pranciškus dažnai pasisako dėl pabėgėlių teisių. 2017 m. Lesbo salos stovyklas jis palygino su koncentracijos stovyklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Velnias

Velnias portretas
sis"Tevas" senai Alahui atsidaves,greit ant baznyciu kryziu pakeis pjautuvas panasus i menuli.

Nukvakes senis

Nukvakes senis portretas
turetu greituoju budu suorganizuoti dar viena kryziaus zygi pries muslimus, o ne kojas buciuoti parazitams.

tai

tai portretas
dar 1 galimybe pratesti vatikano kaip krikscionybes tvirtove agonija ir is kitatykiu paverst krikscionimus tik priestai panaikint celibata deretu tai vatikanas atsigautu po pedofiliniu skandalu?......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių