Popiežius paaiškino savo komentarą apie homoseksualumą ir nuodėmę

Popiežius Pranciškus paaiškino neseniai išsakytą savo komentarą apie homoseksualumą ir nuodėmę, nurodydamas, jog paprasčiausiai kalbėjo apie oficialų Katalikų Bažnyčios moralinį mokymą, kad bet koks nesantuokinis lytinis aktas yra nuodėmė.

Be to, penktadienio laiške Pranciškus priminė, kad net šį aiškų mokymą veikia aplinkybės, galinčios išvis panaikinti nuodėmę.

Sausio 24 dieną Pranciškus interviu naujienų agentūrai AP sakė, kad homoseksualumą kriminalizuojantys įstatymai yra neteisingi ir kad būti homoseksualiu nėra nusikaltimas.

Popiežius, pasitelkdamas pamėgtą kalbos formą, įsivaizdavo hipotetinį pokalbį su kitu žmogumi apie Bažnyčios oficialų mokymą, kad homoseksualūs aktai yra nuodėmingi, ir taip išreiškė poziciją: „Tai ne nusikaltimas. Taip, bet tai nuodėmė. Gerai, bet pirma atskirkime nuodėmę ir nusikaltimą.“

Jo raginimą dekriminalizuoti homoseksualumą LGBTQ teisių gynėjai vadino svarbiu žingsniu, padėsiančiu nutraukti LGBTQ asmenų persekiojimą ir smurtą prieš juos. Tačiau tai, kad popiežius minėjo nuodėmę, iškėlė klausimų, ar, jo nuomone, vien būti gėjumi yra nuodėmė.

Kai sakiau, kad tai nuodėmė, paprasčiausiai kalbėjau apie katalikų moralinį mokymą, sakantį, kad bet koks nesantuokinis lytinis aktas yra nuodėmė.

Amerikiečių jėzuitų kunigas Jamesas Martinas (Džeimsas Martinas), vienas aktyviausių LGBTQ interesų gynėjų Bažnyčioje, paprašė Pranciškaus paaiškinimo ir penktadienį vakare svetainėje „Outreach“ paskelbė ranka parašytą popiežiaus atsakymą.

Jame Pranciškus patvirtino, kad homoseksualumas nėra nusikaltimas, ir sakė norėjęs pabrėžti, kad „kriminalizavimas nėra nei geras, nei teisingas“.

„Kai sakiau, kad tai nuodėmė, paprasčiausiai kalbėjau apie katalikų moralinį mokymą, sakantį, kad bet koks nesantuokinis lytinis aktas yra nuodėmė“, – ispaniškai rašė Pranciškus.

Tačiau laikydamasis savo pozicijos, kad kalbant apie ganytojišką darbą kiekvieną atvejį reikia vertinti atskirai, Pranciškus pažymėjo, kad net ir šis mokymas turi atsižvelgti į aplinkybes, o jos tam tikrais atvejais gali „sumažinti ar panaikinti kaltę“.

Jis pripažino, kad galėjo aiškiau kalbėti minėtame interviu, tačiau sakė, kad vartojo šnekamąją kalbą, o jai nereikėjo tikslių apibrėžimų.

Jis pridūrė, kad katalikiškoji moralė bet kokios nuodėmės atveju taip pat vertina laisvę ir ketinimus.

67 pasaulio šalys ir teritorijos tos pačios lyties asmenų lytinius aktus abipusiu sutikimu laiko nusikaltimu; 11 iš šių šalių ir teritorijų gali taikyti ar taiko mirties bausmę, nurodo Londone įsikūrusi lobistų grupė „Human Dignity Trust“. Ekspertai sako, kad net jei tokie įstatymai nevykdomi, jie skatina persekiojimą, gėdinimą ir smurtą LGBTQ žmonių atžvilgiu.

Katalikų Bažnyčia draudžia gėjų santuokas.

Savo popiežiavimo metais Pranciškus palaikė šį mokymą, bet skyrė daug dėmesio bendravimui su LGBTQ žmonėmis ir akcentuoja švelnesnę poziciją dėl doktrinos taikymo, sakydamas, kad žmones reiktų lydėti, o ne juos teisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikiu siuo dviprasmisku Popizium

netikiu siuo dviprasmisku Popizium portretas
viena sako ..kita daro , tai lygtai kaltina, tai apsisukes juos buciuoja kaip niekuom nekaltus .... Popieziaus simbolis DVIPRASMYBE

Žmogėdros, kraujasiurbiai

Žmogėdros, kraujasiurbiai portretas
Pedalai paaiškino :))) Nustokit žmones ėsti pietums, štai aš jums paaiškinau.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
O ką jis gali pasakyti , kai 80 procentų Vatikano dvasiškų yra tokie , tai buvo paskelbta per Lietuvos masines informacijos priemones .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių