Popiežius: blogiausias koronaviruso krizės etapas Italijoje praėjo

Popiežius Pranciškus sekmadienį pirmą kartą nuo COVID-19 protrūkio pradžios kreipdamasis į tikinčiuosius Šv. Petro aikštėje sakė, kad blogiausias koronaviruso krizės etapas Italijoje jau praėjo.

Dieną prieš tai Vatikanas paskelbė, kad jo teritorijoje COVID-19 atvejų nebėra.

„Jūsų buvimas šioje aikštėje yra ženklas, kad Italijoje ūmioji epidemijos fazė baigėsi“, – sakė Pranciškus žmonėms, susirinkusiems jo savaitinei „Viešpaties angelo“ maldai.

„Tačiau būkite atsargūs... Nešvęskite pergalės pernelyg greitai“, – pridūrė jis ir perspėjo, kad būtina ir toliau laikytis socialinio atstumo taisyklių.

Vatikano atstovas Matteo Bruni (Matėjas Brunis) vėlai šeštadienį paskelbtame pareiškime nurodė, kad paskutinio asmens, kuriam Vatikane buvo nustatytas užsikrėtimas naujuoju koronavirusu, testų rezultatai jau yra neigiami.

Praėjusį penktadienį vienoje šalyje kas minutę mirdavo po žmogų! Baisu. Noriu pasakyti, kad jaučiuosi labai artimas šiems gyventojams, ligoniams ir jų šeimoms, visiems, kas jais rūpinasi.

„Šiandien nebėra koronaviruso atvejų tarp Vatikano darbuotojų“ ar Vatikano teritorijoje, sakė jis.

Vatikane koronavirusinė infekcija buvo nustatyta iš viso 12 žmonių.

Argentiniečių popiežius reiškė užuojautą žmonėms nuo pandemijos smarkiai nukentėjusiose Lotynų Amerikos šalyse, tokiose kaip Brazilija ir Peru.

„Deja, kitose šalyse – galvoju apie kai kurias iš jų – virusas ir toliau pasiima daug aukų“, – sakė jis.

„Praėjusį penktadienį vienoje šalyje kas minutę mirdavo po žmogų! Baisu. Noriu pasakyti, kad jaučiuosi labai artimas šiems gyventojams, ligoniams ir jų šeimoms, visiems, kas jais rūpinasi“, – kalbėjo popiežius.

Du kovą prasidėjusio karantino Italijoje mėnesius Pranciškus į tikinčiuosius kreipdavosi per vaizdo konferencijas iš koplyčios savo rezidencijoje Vatikane.

Italijoje COVID-19 pareikalavo kone 34 tūkst. gyvybių, tačiau ekspertai mano, kad ligos protrūkis šalyje jau iš esmės kontroliuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių