Pokyčiai Ukrainoje: paskelbti galutiniai parlamento rinkimų rezultatai

  • Teksto dydis:

Ukrainos centrinė rinkimų komisija penktadienį paskelbė rinkimų į šalies parlamentą rezultatus, kurie paaiškėjo suskaičiavus visus balsus.

Į Aukščiausiąją Radą pateko partijos „Liaudies tarnas“ („Sluha narodu“) su 43,16 proc. balsų, „Opozicijos platforma – už gyvybę“, gavusi 13,05 proc. balsų, „Tėvynė“ su 8,18 proc. balsų, „Europietiškas solidarumas“, surinkęs 8,1 proc. balsų, ir „Balsas“ („Holos“) su 5,82 proc. balsų, rodo paskelbti duomenys.

Penkių procentų barjero neįveikė ir į parlamentą nepateko Radikalioji partija (4,01 proc. balsų), „Jėga ir garbė“ (3,82 proc.), „Opozicinis blokas“ (3,03 proc.), „Hroismano Ukrainos strategija“ (2,41 procento).

„Anatolijaus Šarijo partija“ gavo 2,23 proc. balsų, „Laisvė“ surinko 2,15 proc. balsų, o „Pilietinė pozicija“ – 1,04 proc. balsų.

Mažiau nei po 1 proc. balsų surinko Žaliųjų partija (0,66 proc. balsų) ir susivienijimas „Samopomič“ („Savipagalba“, 0,62 procento).

Pirmalaikiai rinkimai į Aukščiausiąją Radą įvyko sekmadienį, liepos 21 dieną. 225 kandidatai buvo renkami pagal partijų sąrašus, o 199 – vienmandatėse apygardose.

Pagal rinkimų įstatymą, oficialiai rinkimų rezultatai turi būti paskelbti iki rugpjūčio 10 dienos laikraščiuose „Holos Ukrainy“ ir „Uriadovyj Kurjer“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
sionchunveibinu sulindo i rada?....

Skaičiuotojas

Skaičiuotojas portretas
Giliai odno chu istve nno, ką choholai išsirinko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių