Po AT sprendimo Niujorko prokuroras yra pasirengęs atidėti nuosprendį D. Trumpui

  • Teksto dydis:

Niujorko prokurorai yra pasirengę atidėti bausmės skyrimą buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) baudžiamojoje byloje dėl nuslėptų mokėjimų už tylą, kai jis po JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimo dėl neliečiamybės užginčijo nuosprendį, sakoma antradienį paskelbtame dokumente.

„Nors manome, kad kaltinamojo argumentai nepagrįsti, neprieštaraujame jo prašymui leisti pateikti dokumentus ir numanomam prašymui atidėti nuosprendžio paskelbimą“, – pareiškime teigė Manhatano apygardos prokuroras demokratas Alvinas Braggas (Alvinas Bragas).

Galutinį sprendimą dėl nuosprendžio atidėjimo priims Niujorko bylos teisėjas.

Niujorko prisiekusieji gegužę pripažino D. Trumpo kaltę dėl visų jam pateiktų kaltinimų byloje dėl mokėjimų už tylą. Taip jis tapo pirmuoju baudžiamąja tvarka nuteistu buvusiu JAV prezidentu.

Pirmasis JAV eksprezidento baudžiamosios bylos procesas baigėsi tuo, kad 77-erių D. Trumpas buvo pripažintas kaltu dėl kiekvieno iš 34 kaltinimų klastojus verslo dokumentus, kad nusipirktų suaugusiųjų filmų žvaigždės Stormy Daniels (Stormi Daniels) tylą dėl jųdviejų 2006 metais galimai turėto romano. Jei būtų iškilusi į viešumą, ši istorija galėjo pakenkti jo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijai.

Aukščiausiasis Teismas pirmadienį nusprendė, kad D. Trumpas, kaip buvęs prezidentas, turi tam tikrą neliečiamybę nuo baudžiamojo persekiojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasipūtęs kalakutas! Koks jis prezidentas, jei jam tik bobos rūpi? Kiek jis jų iš.....? Negi tokioj Amerikoje nėra žmogaus verto prezidento posto?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių