Po kruvinų neramumų vėl atidarytas Almatos oro uostas

Po didelių neramumų autoritariškai valdomame Kazachstane keleivinių lėktuvų eismui vėl atvertas prieš savaitę uždarytas milijoninio Almatos miesto oro uostas.

Nacionaliniai ir tarptautiniai skrydžiai aptarnaujami kasdien nuo 8.00 iki 21.00 val., ketvirtadienį Kazachstano sostinėje Nur Sultane pranešė aviacijos tarnyba. Skrydžiai buvo nutraukti praėjusią savaitę po smurtinių protestų ir radikalių grupuočių apsiausties.

Almatoje toliau galioja nepaprastoji padėtis. Lieka neaišku, nuo kada užsieniečiai vėl galės atvykti į šalį. Kazachstano vyriausybė dėl įtemptos situacijos uždarė šalies sienas.

Oro uosto kontrolė buvo atkurta dar praėjusią savaitę, jis naudotas karių iš Rusijos ir kitų buvusių sovietinių respublikų permetimui į Kazachstaną.

Maskvos vadovaujama Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) pirmą kartą apskritai vykdė tokią misiją. Kareiviai iš Baltarusijos, Armėnijos, Tadžikistano ir Kirgizijos turėjo padėti atkurti konstitucinę tvarką ir, pavyzdžiui, nuo ekstremistinių grupuočių saugoti valstybinius objektus.

Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas padėkojo Rusijos vadovui Vladimirui Putinui už greitą reakciją. Ketvirtadienį pradėtas karių atitraukimas, kuris truks dešimt dienų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių