Po Kapitolijaus šturmo COVID-19 susirgo dar vienas įstatymų leidėjas

Antradienį COVID-19 liga nustatyta jau trečiam Demokratų partijos Kongreso nariui, kuris pasipiktino respublikonais, atsisakiusiais dėvėti veido kaukes, kai parlamentarai slėpėsi nuo praėjusį trečiadienį išpuolį Kapitolijuje surengusių Donaldo Trumpo šalininkų.

„Per plauką išvengęs smurtaujančios minios, pakurstytos (prezidento Donaldo Trumpo) pulti Kapitolijų ir jame esančius žmones, aš buvau priverstas kelias valandas praleisti saugioje, tačiau uždaroje vietoje su kitais Kongreso nariais“, – pranešime teigė Ilinojuje išrinktas Atstovų rūmų narys Bradas Schneideris.

„Keli respublikonų parlamentarai patalpoje griežtai atsisakė dėvėti kaukę net tada, kai kolegos mandagiai jų paprašė“, – sakė B. Schneideris.

„Dabar laikausi griežtos saviizoliacijos, nerimauju, kad rizikavau savo žmonos sveikata, ir esu piktas dėl prieš kaukių dėvėjimą nusiteikusių žmonių, kurie savo panieką ir padorumo nepaisymą iškelia aukščiau savo kolegų ir personalo sveikatos ir saugumo, savanaudiškumo ir arogancijos“, – tikino parlamentaras.

Demokratas taip pat paragino nepaversti kaukių dėvėjimo politiniu, o ne visuomenės sveikatos, klausimu ir pridūrė, kad kaukės dėvėjimas yra „elementarus mandagumas“.

Toje pačioje patalpoje buvusios dvi kitos demokratų Atstovų rūmų narės – Pramila Jayapal, išrinkta Vašingtono valstijoje, ir Bonnie Watson Coleman, 75-erių nuo vėžio išgijusi parlamentarė iš Naujojo Džersio, – taip pat užsikrėtė COVID-19.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių