Piratai užgrobė Danijos jachtą, kurioje yra vaikų

Somalio piratai Indijos vandenyne pagrobė septynis Danijos piliečius, tarp kurių yra trys paaugliai nuo 12 iki 16 metų, antradienį praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.

Piratai užpuolė Danijos jachtą vasario 24 dieną. Pasak Danijos užsienio reikalų ministerijos, įgulą tą pačią dieną pasiuntė nelaimės signalą, ir dabar oficialiai patvirtinta, kad laivą užgrobė piratai. Šiuo metu jachta plaukia Afrikos kyšulio krantų link.

"Nepakeliama galvoti, kad į tai įtraukti vaikai. Aš ryžtingai smerkiu piratų veiksmus", - pareiškė Danijos URM vadovė Lene Espersen.

Ji pridūrė, kad šalies vyriausybė padarys viską, kas įmanoma, kad įkaitai būtų išlaisvinti.
Drauge ji atsisakė ką nors išsamiau pranešti. "Patyrimas rodo, kad per daug informacijos ir komentarų tik trukdo reikalui ", - pažymėjo L.Espersen.

Danijos jachtos užgrobimas - jau antrasis keliautojų užpuolimas šiais metais. Vasarį piratai užgrobė jachtą su keturiais amerikiečiais ir nužudė įkaitus, kai JAV karinio jūrų laivyno pajėgos mėgino laivą išlaisvinti.

Europos Sąjungos (ES) piratavimo prie Somalio krantų prevencijos misijos ("Atalanta") duomenimis, šiuo metu piratų rankose yra 31 laivas ir 688 įkaitai.

Remiantis tyrimų rezultatais, piratavimas kasmet padaro pasaulio ekonomikai nuo 7 iki 12 mlrd. nuostolių.


Šiame straipsnyje: Somalisužgrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
kiek dar nuolaidziaus tiems piratams? dar per mazai auku? Ar nereiktu Somaliui kara paskelbti ir tas sutves sunaikinti, juk lobsta tai is ju tik vienetai, o puldineja eiliniai bukagalviai. Kam tas Afganistanas, Iranas, Irakas, didesnis blogis nuo Somalio, ko dar jie laukia? Patys Amerikonai matyt per juos bizni darosi ir tyliai sedi, o kai juos pagavo tai tik arbatele pavaisino ir paleido. Rusai irgi paleido, tik uz 400 myliu ir neaiskion pusen, kazin ar jie kelia surado atgal.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių