Iš Pietų Korėjos dėl ginčo su vietiniais namo išsiųsti du JAV saugumo pareigūnai

Du JAV slaptosios tarnybos darbuotojai, atvykę į Pietų Korėją ruoštis prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) vizitui, penktadienį buvo išsiųsti namo, nes įsivėlė į konfliktą su vietos gyventojais, dėl kurio policija pradėjo tyrimą.

Su alkoholio vartojimu susijusiame incidente dalyvavo agentas ir ginkluotas fizinės apsaugos specialistas. Jiedu susiginčijo su taksi vairuotoju, o policininkams teko surašyti protokolą, pranešė su šiuo klausimu susipažinęs asmuo.

Kiti liudininkai taip pat pateikė skundų dėl JAV federalinių teisėsaugos pareigūnų elgesio.

Vietos policija atliko tyrimą dėl vieno iš darbuotojų, tačiau jam nebuvo iškelta byla. Slaptoji tarnyba pradėjo atskirą tyrimą.

„Slaptoji tarnyba žino apie ne tarnybos metu įvykusį incidentą, kuriame dalyvavo du darbuotojai ir kuris gali būti potencialus [vidaus] politikos pažeidimas“, – nurodė tarnybos atstovas Anthony Guglielmi (Entonis Guljelmis).

Jis patikino, kad incidentas neturės „jokios įtakos“ J. Bideno kelionei.

Abu slaptosios tarnybos darbuotojai sėdo į lėktuvą ir grįžo į savo tarnybos vietas, likus kelioms valandoms iki JAV prezidento atvykimo į Seulą, kur jis penktadienį pradėjo savo kelionę po Pietų Korėją ir Japoniją.

„Visiems darbuotojams taikome labai griežtus protokolus ir politiką, taip pat laikomės aukščiausių profesinių standartų“, – pareiškė A. Guglielmi.

Penktadienio vakarą J. Bidenas apžiūrėjo konglomerato „Samsung“ puslaidininkių gamyklą, įsikūrusią Seulo apylinkėse. Jis taip pat susitiko su naujuoju Pietų Korėjos prezidentu Yoon Suk-yeolu (Jun Sukjolu).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Slykstus rusu pidoraskos zudikai

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštūs jankiai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių