„Pfizer“ prašo suteikti leidimą skiepyti nuo COVID-19 jaunesnius kaip penkerių metų vaikus

„Pfizer“ ir „BioNTech“ antradienį paskelbė, kad paprašė JAV leisti naudoti ekstremaliomis sąlygomis vakciną nuo COVID-19 penkerių metų ir mažesniems vaikams, antradienį pranešė JAV žiniasklaida.

Tai paskutinė skiepytis nuo COVID-19 dar negalinti JAV gyventojų grupė.

Šiuo metu prašoma leidimo ekstremaliomis sąlygomis taikyti dviejų vakcinos dozių kursą vaikams nuo šešių mėnesių. Tai suteiks tėvams „galimybę pradėti savo vaikų vakcinacijos nuo COVID-19 seriją, kol laukiama potencialaus trečiosios dozės patvirtinimo“, sakoma „Pfizer“ generalinio direktoriaus Alberto Bourlos (Alberto Burlos) pareiškime.

Koronaviruso omikron varianto sukelta banga Jungtinėse Valstijose šiuo metu jau slūgsta, bet tėvai vis dar susiduria su problemomis dėl mokyklų uždarymų ir nerimauja dėl nepaskiepytų savo vaikų.

Gruodį Jungtinėse Valstijose sparčiai plintant omikron atmainai, vaikų hospitalizacijos dėl COVID-19 atvejų skaičius buvo rekordinis.

Praėjusį mėnesį JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) leido naudoti „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinamąją dozę vaikams nuo 12 metų.

Tačiau šioje amžiaus grupėje paskiepytų asmenų yra palyginti mažai – mažiau nei 22 proc., nurodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC).

„Pfizer“ ir „BioNTech“, siekdamos leidimo dviem vakcinos dozėmis skiepyti jaunesnius nei penkerių metų vaikus, taip pat tęs trijų dozių schemos tyrimus, anksčiau rašė „The New York Times“.

Duomenys apie trijų dozių schemą turi būti pateiktos tik kovo gale, rašė dienraštis.

Pernai rudenį „Pfizer“ ir „BioNTech“ padarė išvadą, kad mažos vakcinos dozės apsaugo vaikus iki dvejų metų, bet ne vaikus nuo dvejų iki penkerių metų. Gruodį kompanijos paskelbė, kad į savo bandymus įtrauks trečią vakcinos dozę.

„Žinome, kad dviejų dozių nepakanka“, – sakė šaltinis laikraščiui „The Washington Post“.

„Galvojama taip: eikime pirmyn ir pradėkime dviejų dozių apžvalgą. Jei duomenys per svarstymą bus patvirtinti, galima pradėti skiepyti vaikus keliais mėnesiais anksčiau nei tuo atveju, jei nieko nebūtų daroma, kol pasirodys duomenys apie trečią dozę“, – sakė šaltinis.

„Pfizer“ ir „BioNTech“ antradienį pranešė, kad oficialią paraišką pradėjo teikti „gavusios prašymą“ iš FDA, kuri, regis, nori, kad procesas vyktų greitai.

Netrukus po šio pranešimo FDA paskelbė, kad po dviejų savaičių, vasario 15 dieną, surengs posėdį, kuriame bus svarstomas prašymas.

„Agentūros prioritetas yra turėti saugią ir veiksmingą vakciną šios amžiaus grupės vaikams“, – sakė laikinoji FDA vadovė Janet Woodcock (Džanet Vudkok), kuri pridūrė, kad FDA paprašė pateikti paraišką „atsižvelgdama į pastarojo meto omikron antplūdį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių