Pekinas: A. Lukašenka kitą savaitę lankysis Kinijoje

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka vasario 28-ąją atvyks į Kiniją valstybinio vizito, šeštadienį paskelbė kinų Užsienio reikalų ministerija.

„Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) kvietimu Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nuo vasario 28-osios iki kovo 2-osios su valstybiniu vizitu lankysis Kinijoje“, – sakė ministerijos atstovė Hua Chunying (Hua Čuning).

A. Lukašenka yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir remia Maskvos invaziją Ukrainoje.

Baltarusija yra finansiškai ir politiškai priklausoma nuo savo kaimynės.

Kinija nori stiprinti abipusį politinį pasitikėjimą su Baltarusija, penktadienį telefonu kalbėdamasis su baltarusių užsienio reikalų ministru Siarhejumi Aleiniku sakė Kinijos užsienio reikalų ministras – antras pagal rangą šalies diplomatas – Qin Gangas (Čin Gangas), nurodoma kinų ministerijos pranešime.

Pernai rugsėjį Xi Jinpingas ir A. Lukašenka susitikę Uzbekistano mieste Samarkande paskelbė apie savo strateginę partnerystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kremliaus koridoriuose šnibždasi, kad

kremliaus koridoriuose šnibždasi, kad portretas
Lavrovas sakė, kad putleris jų jau nebeklauso, dabar putlerio patarėjai yra Petras I, Ivanas Rūstusis ir Jekaterina II. Rekėtų dar pridurti, kad putleris dažnai cituoja filosofą I. Iljiną, kurio simpatijos A.Hitleriui – akivaizdžios, taip pat Michailą Jurjevą ( knyga „Trečioji imperija: Rusija, kuri privalo būti“), o jų knygas laiko po savo pagalve…

Na, ir ką?

Na, ir ką? portretas
Kinai sutraiškys ukrus be gailesčio.

Ūsuotas

Ūsuotas portretas
tarakonas vyksta perduoti linkėjimus nuo savo šefo karliko...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių