Pasaulis atsisveikina su konfliktų ir mirčių aptemdytais 2016-aisiais

  • Teksto dydis:

2016-iesiems artėjant prie pabaigos, pasaulis atsisveikina su konfliktų ir garsenybių mirčių aptemdytais metais.

Štai kaip įvairiose valstybėse ruošiamasi pasitikti Naujuosius metus:

AUSTRALIJA

Daugybės garsenybių mirtimis paženklintus metus Sidnėjus palydės pagerbdamas kai kuriuos mylimiausius 2016-aisiais išėjusius muzikantus. Per garsųjį fejerverkų šou, nušviesiantį dangų virš uosto, skambės kompozicija, įkvėpta velionių Prince'o (Princo) ir Davido Bowie (Deivido Bovio) sukurtų dainų.

„Tikimės šiemet pirmąkart paversti lietų purpuriniu ne tik nuo baržų, bet ir nuo Sidnėjaus uosto tilto“, – sakė fejerverkų programos direktorius Fortunato Foti (Fortunatas Fotis), užsimindamas apie Prince'o hitą „Purple Rain“.

Nuo baržų uoste bus paleista 7 tonos fejerverkų. Šou metu numatomas ir „Vilio Vonkos momentas“, pagerbiant velionio aktoriaus Gene'o Wilderio (Džino Vailderio) garsiausią vaidmenį, sakė viena iš vakaro programos prodiuserių Catherine Flanagan (Ketrin Flanagan). Be to, bus prisimintas ir žymusis D.Bowie kūrinys „Space Oddity“, kai dangų nušvies Saturno, mėnulio ir žvaigždžių pavidalo fejerverkai. Šis muzikantas gyveno Sidnėjuje 9-ame ir 10-ame dešimtmečiais, iš viso apie 10 metų.

„Deja, šiemet netekome daug muzikos ir pramogų pasaulio legendų iš viso pasaulio“, – sakė Ch.Flanagan. „Taigi, skambant jų muzikai per Sidnėjaus Naujųjų metų išvakarių fejerverkų šou, galime pamąstyti apie praėjusius metus bei apie tai, kas laukia ateityje“, – sakė ji.

Apie pusantro milijono žmonių vyksta į didžiausią Australijos miestą stebėti vidurnaktį dangų nušviesiančių fejerverkų. Saugumui užtikrinti buvo pasitelkta 2 000 papildomų policijos pareigūnų, o kai kurias gatves užtvers autobusai, kad būtų išvengta sunkvežimių atakų kaip Berlyne ir Nicoje.

Pareigūnai paragino žmones švęsti kaip įprastai, nors visame pasaulyje, taip pat ir Australijoje, baiminamasi ekstremistų atakų. Penktadienį vienas vyras buvo suimtas dėl internete paskelbtų grasinimų surengti Sidnėjuje išpuolį per šventes. Naujojo Pietų Velso policija nurodė, kad jis veikė vienas ir nenustatyta jokių sąsajų su ekstremistų grupuotėmis.

„Geriausias būdas, kaip mes galime atsakyti į grėsmes, tvyrančias visame pasaulyje, yra kovoti už mūsų laisves, naudotis jomis, ir dalis to yra išeiti į gatves ir švęsti Naujuosius metus“, – sakė valstijos premjeras Mike'as Bairdas (Maikas Beirdas).

LAS VEGASAS

Manoma, kad Las Vegasas sulauks daugiau kaip 300 000 svečių, norinčių ekstravagantiškai sutikti Naujuosius metus.

Naktiniai klubai kviečia į didžėjaus Calvino Harriso (Kalvino Hariso), reperių T-Paino (Ti Peino) bei Kendricko Lamaro (Kendriko Lamaro) ir atlikėjų Drake'o (Dreiko) bei Bruno Marso pasirodymus, o miesto žymiausi virėjai paruošė prašmatnių vakarienių pasiūlymų su ikrais bei šampanu.

Vidurnaktį mieste bus surengtas aštuonių minučių fejerverkų šou, kurie bus leidžiami nuo kelių lošimo namų stogų.

Federaliniai pareigūnai įvertino šią šventę ir Niujorko „Times“ aikštėje vyksiantį renginį kaip beveik prilygstančius amerikietiškojo futbolo nacionalinės lygos finalui „Super Bowl“. Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnai ir vietos policijos departamentai ruošiasi užtikrinti Naujuosius metus švęsiančių žmonių saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių