Pasaulinis LGBT renginys atšauktas po reikalavimo pašalinti Taivano pavadinimą

Tarptautinis LGBT suvažiavimas Taivane penktadienį buvo atšauktas, organizatoriams pareikalavus, kad autonominės salos vardas būtų pašalintas iš 2025 metų renginio pavadinimo.

Kinija, laikanti Taivaną savo teritorija, stengiasi trukdyti salai dalyvauti tarptautiniuose renginiuose ir varžyti Taibėjaus oficialius diplomatinius ryšius.

Žinia, kad suvažiavimas „WorldPride Taiwan 2025“ atšaukiamas, buvo paskelbta, kai organizuojanti grupė „InterPride“ paprašė pervadinti renginį „WorldPride Kaohsiung“, tai yra paminint jį priimantį pietinį Taivano miestą Gaosiongą.

Taivano vyriausybė teigė, kad dėl politinių priežasčių bandoma sutrikdyti renginį, kuris turėjo būti pirmasis toks Azijoje ir skatinti regione įvairovę bei lygybę.

„Taivanas giliai apgailestauja, kad „InterPride“ dėl politinių sumetimų vienašališkai atmetė abipusiai suderintą konsensusą ir nutraukė bendradarbiavimo ir pasitikėjimo ryšį“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos Taibėjuje pranešime.

„Šiuo sprendimu ne vien rodoma nepagarba Taivano teisėms ir uolioms pastangoms, bet ir kenkiama didžiulei Azijos LGBTIQ+ bendruomenei“, – pridūrė URM

„InterPride“ į prašymą pakomentuoti kol kas neatsakė.

Taivanas, laimėjęs teisę surengti „WorldPride“ renginį praeitais metais, daug prisideda prie kylančio seksualinių mažumų teisių judėjimo Azijoje ir pirmasis regione įteisino tos pačios lyties asmenų santuokas.

„WorldPride“ komitetas pranešė priėmęs minėtą sprendimą „dėl LGBTIQ+ bendruomenės Taivane interesų“ ir pridūrė, kad jo nariai atsistatydins iš pareigų.

Taivane gyvuoja didelė LGBT bendruomenė. 2019 metais rekordiškai daug – 200 tūkst. – žmonių užsiregistravo dalyvauti gėjų parade Taibėjuje, suorganizuotą siekiant atšvęsti tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimą.


Šiame straipsnyje: LGBTLGBT renginysTaivanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris portretas
Koke ten LGBT ten psihiniai iškrypelei bezdzioniukai

vel

vel portretas
pe de ras tai, vemsiu.

Tam - i priekinIA

Tam  - i priekinIA portretas
pasimokyk rašybos - 3 klasės kursas!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių