Paryžius: JAV prezidento rinkimų rezultatai nepaveiks prekybos su Europa

JAV prezidento rinkimų rezultatai neturės didelės įtakos JAV ir Europos prekybiniams santykiams, pareiškė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as. Pasak jo, Vašingtonas neatsisakys konfrontacinės pozicijos nepriklausomai nuo to, kas laimės rinkimus – Joe Bidenas ar Donaldas Trumpas.

„Nebūkime naivūs. Jungtinės Valstijos nebuvo draugiškos Europos šalių partnerės jau keletą metų. Nesvarbu, amerikiečiai išrinks Joe Bideną ar Donaldą Trumpą, tai nepakeis šio strateginio fakto. Amerikos žemynas atsiskyrė nuo Europos žemyno“, – „Radio Classique“ sakė B. Le Maire'as.

JAV vyriausybė per pastaruosius 4 metus įvedė muitus milijardų dolerių vertės prekių importui iš Europos, o D. Trumpas ne kartą tvirtino, kad ES neteisingai kelia kliūtis amerikiečių bendrovėms Europoje. D. Trumpo vyriausybė taip pat įvedinėjo muitus Kinijai.

„Iš esmės, manau, kad vienintelis pokytis bus dėl amerikiečių mąstymo Kinijos atžvilgiu, jų santykių su Kinija ir visa Azija atžvilgiu. Europa Jungtinėms Valstijoms dabar yra tik kintamasis“, – teigė B. Le Maire'as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių