Paryžiečiai nutarė: nuomojami elektriniai paspirtukai iš centro išnyks

  • Teksto dydis:

Sekmadienį balsavime dalyvavę Paryžiaus gyventojai didžiąja balsų dauguma balsavo už tai, kad Prancūzijos sostinės gatvėse neliktų nuomojamų elektrinių paspirtukų.

Įvykus balsavimui, 15 tūkst. paspirtukų rugpjūčio pabaigoje išnyks iš Paryžiaus centrinės dalies, kai baigsis miesto sutartys su trimis operatorėmis.

Paryžiaus savivaldybė sekmadienį per miesto referendumą paklausė rinkėjų, ar jie pasisako už tai, kad Paryžiuje būtų teikiama paspirtukų nuomos paslauga, ar ne.

Pasak savivaldybės, balsavo kiek daugiau nei 103 tūkst. žmonių, iš kurų 89 proc. pasisakė prieš paslaugą, ir tik 11 proc. ją palaikė.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo), pavadinusi balsavimą „viešomis konsultacijomis“, o ne referendumu, pasveikino jį kaip sėkmingą ir sakė, kad jo rezultatai „labai aiškūs“.

„Nuo rugsėjo 1 dienos Paryžiuje nuomojamų paspirtukų nebebus“, – sakė ji.

Balsavime dalyvavusių balsuotojų skaičius buvo labai kuklus.

Balsuoti galėjo visi 1,38 mln. registruotų Paryžiaus rinkėjų.

Paspirtukai, išsibarstę po Paryžių, yra lengvai prieinami ir juos galima išsinuomoti naudojant atsisiunčiamą programėlę.

Paslauga yra palyginti pigi bei populiari tarp turistų, mėgstančių jų siūlomą greitį ir judėjimo laisvę.

Per penkerius metus nuo paslaugos pradžios, šią transporto priemonę pamėgo dalis paryžiečių, kurie nenori arba negali sau leisti įsigyti nuosavo šios transporto priemonės, bet mėgaujasi galimybe išvengti metro ir kito viešojo transporto.

Visgi daug paryžiečių skundžiasi, kad elektroniniai paspirtukai visur mėtosi ir kelia grėsmę eismo saugumui,  o jų naudotojai pateko į šimtus nelaimingų atsitikimų – kai kurie iš jų net baigėsi mirtini.

A. Hidalgo ir kai kurie jos pavaduotojai agitavo atsisakyti nuomojamų elektrinių paspirtukų saugumo, visuomenės nepatogumo, aplinkosaugos sąnaudų ir naudos santykio sumetimais prieš sostinėje kitais metais įvyksiančias olimpines žaidynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Pritariu, kad nuoma būtų uždrausta, nes diskredituoja paspirtukininkus. Kitas sprendimas, reikalauti, kad nuomotojai apdraustų kiekvieną savo klientą, o taip pat paspirtukų ir dviračių parkingo vietos privalo būti įrengtos, o ne vietoje palikti konfiskuojami.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių