Paryžiaus oro uostų darbuotojai atšaukė streiką

  • Teksto dydis:

Paryžiaus oro uostų darbuotojai atšaukė streiką, kuris būtų sutrikdęs keliones prieš pat olimpines žaidynes, pasiekę susitarimą dėl premijų, antradienį pranešė Paryžiaus oro uostus valdanti bendrovė ir profsąjungos.

Susitarimą „šiandien baigė derinti trys atstovaujančios profsąjungos ir [pagrindinius Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io (Šarlio de Golio) ir Orli oro uostus valdančios valstybės kontroliuojamos bendrovės] ADP vadovybė“, – teigė įmonė, o tai patvirtino CFDT profesinės sąjungos atstovas.

„Įspėjimas dėl streiko liepos 17 dieną atšaukiamas“, – sakoma ADP pranešime.

Profsąjungos ragino trečiadienį sustabdyti darbą ir reikalauti didesnių premijų olimpinių žaidynių laikotarpiu ir daugiau darbuotojų.

Vadovybė teigė, kad dabar jie užtikrino „standartinę premiją kiekvienam ADP darbuotojui“ ir priedus tiems, kurie padės olimpinėms delegacijoms ir dirbs su jų bagažu.

ADP valdomi oro uostai kartu su Paryžiaus geležinkelio stotimis bus pagrindiniai vartai į Prancūziją užsienio svečiams, atvyksiantiems į olimpines žaidynes, taip pat sportininkams, atsigabensiantiems savo įrangą.

Bendrovė išleido 50 mln. eurų infrastruktūrai atnaujinti, o Prancūzijos institucijos skiria papildomų išteklių, kad kelionės būtų kuo sklandesnės ir saugesnės.

Tikimasi, kad Charles'io de Gaulle'io oro uostas per vieną dieną aptarnaus iki 300 tūkst. keleivių – gerokai daugiau nei vasarą, kai vidutiniškai per dieną aptarnaujama 200 tūkst. keleivių.

Daugiausia darbo oro uostui veikiausiai bus po olimpiados uždarymo ceremonijos rugpjūčio 11 dieną, kai žiūrovai, pareigūnai ir dauguma iš 10 tūkst. sportininkų išvyks namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių