Pareigūnas: Ukrainos policininkai nevaikščios ir nedalins šaukimų

Ukrainos nacionalinės policijos vadovas Ivanas Vyhivskis pareiškė, kad šaukimų dalijimas piliečiams nepriklauso jo žinybos funkcijoms.

Jis tai sakė interviu portalui „rbc.ua“, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

Anot I. Vyhivskio, policija maksimaliai padeda teritoriniams komplektavimo ir socialinės paramos centrams nustatyti tarnybos vengiančių asmenų buvimo vietą ir pagal įgaliojimus bei turint reikiamus dokumentus pristatyti tokius asmenis į juos.

„Bet šaukimų įteikimas, bendri patruliai – tai papildoma našta, ir mes neturime tokių galimybių prie  kiekvieno teritorinio komplektavimo centro darbuotojo pastatyti po policininką. Mes stovime prie kelių užtvarų, kasdien atliekame savo pareigas, įskaitant ir policijai nebūdingas funkcijas. Esame pasiruošę padėti, bet policininkai nevaikščios dalindami šaukimus. Bent jau tol, kol tokia norma bus nustatyta įstatymu ir numatyta mūsų darbuotojams“, – sakė jis.

Kartu pareigūnas pridūrė, jog net ir nustačius teisės normą, kad šaukimus įteiks policininkai, žmonių tam neužteks.

„Mes šiuo metu neturime pakankamai išteklių, kad galėtume vaikščioti ir dalinti šaukimus“, – pabrėžė Nacionalinės policijos vadovas.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Ukrainos gynybos ministerija svarsto galimybę kviesti piliečius į teritorinius komplektavimo centrus elektroniniais pranešimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių