PAR tyrimas: stiprinamoji „J&J“ vakcinos nuo COVID-19 dozė suteikia 85 proc. apsaugą nuo omikron

Stiprinamoji kompanijos „Johnson & Johnson“ („J&J“) vakcinos nuo COVID-19 dozė suteikia 85 proc. apsaugą nuo sunkios ligos tose vietovėse, kuriose dominuoja omikron atmaina, rodo ketvirtadienį paskelbti vieno Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) atlikto tyrimo rezultatai.

Dar nerecenzuotą tyrimą, kuriame dalyvavo sveikatos priežiūros darbuotojai, lapkričio 15 – gruodžio 20 dienomis atliko PAR Medicinos tyrimų taryba. Jo metu nustatyta, kad stiprinamoji „J&J“ preparato dozė suteikė apsaugą darbuotojams šalyje, kurioje šiuo metu dominuoja omikron atmaina.

„Tyrimo duomenys patvirtina, kad stiprinamoji „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19 dozė yra 85 proc. efektyvi apsaugant nuo hospitalizacijos tose vietovėse, kuriose dominuoja omikron atmaina, – teigė vakcinos gamintoja. – Tai papildo mūsų jau turimus duomenis, rodančius, kad „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumas laikui bėgant išlieka stiprus ir stabilus, tuo metu ir prieš tokias plintančias atmainas kaip delta ir omikron.“

Klinikinių bandymų metu „J&J“ skiepą iš viso yra gavę apie pusė milijono PAR medikų.

PAR laikoma smarkiausiai pandemijos paveikta Afrikos šalimi. Čia iki šiol patvirtinta per 3,4 mln. infekcijos atvejų ir 90 tūkst. mirčių.

Kiek anksčiau taip pat PAR atliktas tyrimas parodė, kad „Pfizer/BioNTech“ vakcina yra mažiau veiksminga prieš omikron, tačiau vis vien suteikia 70 proc. apsaugą nuo hospitalizacijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių