Obama Australijoje baigs kelionę po Azijos i Ramiojo vandenyno regioną

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) savo savaitės trukmės kelionę po Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną baigs Australijoje.

B.Obamos lėktuvas anksti šeštadienį nutūpė didžiausioje Karališkųjų Australijos oro pajėgų bazėje, Amberlyje. Toliau B.Obama nuvyko į Kvinslando valstijos valdžios būstinę, parlamento rūmus Brisbane. Vėliau B.Obama papusryčiavo kartu su savo kolegomis pasaulio lyderiais, atvykusiais į 20 stipriausių ir besivystančių šalių lyderių, grupės G-20, ekonominį forumą.

B.Obama pasakė kalbą Kvinslando universitete apie savo administracijos pastangas intensyviau veikti Azijoje. Tai kertinis akmuo B.Obamos užsienio politikoje, bet krizės kituose pasaulio regionuose verčia jį labiau domėtis ir jomis.

Numatyti JAV prezidento susitikimai su Japonijos ir Australijos lyderiais, taip pat ir spaudos konferencija prieš kelionę namo į Vašingtoną sekmadienį vakare.

Prieš atvykdamas į Australiją B.Obama apsilankė Kinijoje ir Mianmare, kur ragino pasaulio lyderius gerinti žmogaus teisių būklę ir plėsti žiniasklaidos laisves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Visam pasauliui nusibodo kvaila bezdzione

RUSAS

RUSAS portretas
Visam pasauliui nusibodo kvaila bezdzione

nika

nika portretas
na jau tas juodukas ,net negaliu ziureti,kur jis atsiranda-visur kraujo praliejimas.Kie nekaltu zmoniu,vaiku,moteru,seneliu zuvo del jo gobsumo,del norejimo valdyti pasauli.Bet viskas turi pradzia ir pabaiga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių