Nyderlandai užidaro penkioms savaitėms

Kovoje su augančiais COVID-19 infekcijų skaičiais Nyderlandų vyriausybė nusprendė įvesti griežtą karantiną. „Nyderlandai penkioms savaitėms užsidaro“, - pirmadienio vakarą per televiziją pareiškė ministras pirmininkas Markas Ruttė.

Pirmą kartą nuo pandemijos pradžios šalyje duris užvers nebūtinų prekių parduotuvės. Taip šalis, be kita ko, reaguoja į griežtą karantiną kaimyninėje Vokietijoje. Daugelis komunų baiminasi, kad vokiečiai po griežtų priemonių įsigaliojimo savo šalyje nuo trečiadienio gali vykti kalėdinių pirkinių į Nyderlandus.

Taigi nuo antradienio Nyderlanduose galės dirbti tik maisto produktų ar kitų būtinų prekių parduotuvės. Trečiadienį duris užvers ir mokyklos. M. Ruttė paragino gyventojus likti namuose ir per dieną susitikti su ne daugiau kaip dviem žmonėmis. Taip pat turės užsidaryti muziejai, zoologijos sodai, kino teatrai ir sporto klubai.

Premjeras pabrėžė, kad tai „būtent prieš Kalėdas“ yra labai griežta žinia. „Tačiau mes neturime kito pasirinkimo“, - pridūrė jis. Padėtis labai rimta, ligoninės vos atlaiko spaudimą. „Tačiau mums pavyks“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Nuo lapkričio vidurio Nyderlanduose sparčiai auga viruso atvejų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa Strimaitytė

Rasa Strimaitytė portretas
Aš esu beraštė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių