Niujorke vakcinacija nuo COVID-19 privačiam sektoriui taps privaloma

Niujorko meras Billas de Blasio pirmadienį paskelbė, kad nuo gruodžio pabaigos didžiausiame JAV mieste privataus sektoriaus darbuotojams bus privaloma skiepytis nuo COVID-19.

Šis įsakymas yra griežtesnis nei prezidento Joe Bideno nustatytas visos šalies mastu galiojantis įpareigojimas įmonėms, turinčioms daugiau kaip 100 darbuotojų, iki sausio 4 dienos paskiepyti darbuotojus, o jo vykdymą sustabdė teismas.

„Nuo šiandien mes skelbiame pirmąją visoje šalyje priemonę – mūsų sveikatos apsaugos komisaras paskelbs įpareigojimą vakcinuotis visiems privataus sektoriaus darbdaviams“, – sakė B. de Blasio per transliuotoją MSNBC ir pridūrė, kad jis įsigalios gruodžio 27 dieną.

JAV jau seniai taikomi įpareigojimai skiepytis, tačiau paprastai juos skelbia miestai arba valstijos.

B. de Blasio kaip „papildomus iššūkius“ įvardijo atsiradusį omikron atmainos COVID-19, šaltą žiemos orą ir šventinius susibūrimus, kovojant su pandemija Niujorke, kuris 2020 metais smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso, kai nuo jo mirė mažiausiai 34 tūkst. žmonių.

Nuo lapkričio pabaigos, kai apie omikron atmainą buvo pranešta pirmą kartą, jos atvejų nustatyta mažiausiai 15 JAV valstijų, keli jų buvo ir Niujorke, o B. de Blasio pareiškė, kad yra „labai susirūpinęs“.

„Mes Niujorke nusprendėme smogti prevencinį smūgį ir iš tiesų imtis drąsių veiksmų, kad sustabdytume tolesnį COVID-19 atvejų skaičiaus augimą ir jo keliamą pavojų mums visiems“, – sakė jis.

Meras teigė, kad, be įpareigojimo, kuris apimtų apie 184 tūkst. įmonių, bus imtasi ir kitų priemonių, kuriomis „bus siekiama sutelkti dėmesį į kuo greitesnį skiepijimą, kad galėtume aplenkti omikron ir visus kitus iššūkius, su kuriais dabar susiduriame dėl COVID-19“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andriuks

Andriuks portretas
Vėl paduos į teismą ir vėl teismas atmes tokį sprendimą. Be to, jis nelogiškas. Pradėt skiepyti reikia nuo valdžiažmogių.

Joberis

Joberis portretas
2020 metais visi kliedėjo pagal Čaplinską, kad pasiskiepiję bus nemirtingi :) Greičiau pradėtų veikti tas mirtinas virusas.

Ui,tikrai

Ui,tikrai portretas
Bilasdeblilas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių