Nepaisant JAV grasinimų, Prancūzija žada apmokestinti IT milžinių pajamas

Prancūzija įves skaitmeninių paslaugų mokestį ir apmokestins didžiųjų technologijų bendrovių 2020 m. internete gautas pajamas, paskelbė Prancūzijos Finansų ministerija (FM), nepaisant Vašingtono grasinimų atsakyti muitais prancūziškų prekių importui.

„Bendrovės, kurioms taikomas šis mokestis, buvo informuotos“, – teigė FM atstovas, pabrėždamas „Google“, „Amazon“, „Facebook“ ir „Apple“, kurios, JAV teigimu, neva neteisingai nukenčia nuo šio mokesčio.

Pagal ES įstatymus, JAV bendrovės gali deklaruoti ES gautas pajamas vienoje iš ES valstybių narių. Dažniausiai didžiosios technologijų įmonės tai daro mažų mokesčių šalyse, tokiose kaip Airija ar Nyderlandai.

Savo ruožtu Prancūzija 2019 m. priėmė skaitmeninių paslaugų mokesčio įstatymą, pagal kurį didžiosios įmonės turės mokėti 3 proc. mokestį nuo pajamų, gautų iš internetinės prekybos paslaugų, reklamos internete ir privačių duomenų pardavimo.

Vis dėlto, įstatymas nebuvo įgyvendintas dėl pasiekto susitarimo su Donaldo Trumpo Vyriausybe sustabdyti mokesčio įvedimą ir siekti pasaulinio tokio mokesčio modelio Ekonomikos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rėmuose.

Tiesa, spalį EBPO pripažino, kad iki metų pabaigos tokio modelio įgyvendinti nepavyks dėl didelio JAV pasipriešinimo siūlymams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Tie varliaėdžiai nesupranta, kad amerikiečiai du kartus juos gelbėjo nuo vokiečių. Jeigu ne amerikiečiai, vokiečiai varliaėdžius būtų galutinai sutrynę į miltus!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių