A. Navalno gynyba kreipėsi į Europos Tarybos Ministrų komitetą

Įkalinto rusų opozicionieriaus Aleksejaus Navalno gynyba kreipėsi pagalbos į Europos Tarybos Ministrų komitetą, šeštadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė advokatė Olga Michailova.

„Kreipėmės į Europos Tarybos Ministrų komitetą, mūsų kreipimasis bus išnagrinėtas per kovo mėnesį vyksiantį posėdį“, – sakė ji.

Remiantis pateiktu dokumentu, Kremliaus kritikas prašo Europos Tarybos – tarptautinės organizacijos, kurios tikslai yra ginti žmogaus teises ir užtikrinti demokratiją – Ministrų komiteto imtis priemonių prieš Maskvą dėl Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo neįgyvendinimo jam Rusijoje iškeltoje byloje.

2014 metais Maskvos teismas pripažino A. Navalną ir jo brolį Olegą kaltais dėl sukčiavimo ir kosmetikos kompanijos „Yves Rocher“ lėšų grobstymo. Opozicionieriui buvo skirta pusketvirtų metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė, o jo brolis buvo pasiųstas už grotų pusketvirtų metų.

Kreipėmės į Europos Tarybos Ministrų komitetą, mūsų kreipimasis bus išnagrinėtas per kovo mėnesį vyksiantį posėdį.

EŽTT 2017 metais nutarė, kad A. Navalno nuteisimas toje byloje buvo „savavališkas“ dėl jo žmogaus teisių pažeidimo, ir priteisė aktyvistui apie 80 tūkst. eurų kompensaciją.

Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) kaltino jį pažeidus 2014-aisiais paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, nes būdamas Vokietijoje, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, jis neatvykdavo dukart per mėnesį užsiregistruoti tarnyboje.

Kremliaus kritikas buvo sulaikytas sausio 17 dieną vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą iš Vokietijos, o šis žingsnis daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas, per kurias saugumo pajėgos sulaikė daugiau kaip 10 tūkst. žmonių. Dėl šio griežto protestų malšinimo policija buvo kaltinama įgaliojimų viršijimu ir nereikalingu smurtu.

Praėjusią savaitę Maskvos teismas 2014-aisiais A. Navalnui paskirtą lygtinę bausmę pakeitė realia įkalinimo bausme ir nurodė įkalinti jį dvejiems metams ir aštuoniems mėnesiams.

Vasario 20 dieną Maskvos miesto teismas svarstys A. Navalno teisininkų pateiktą skundą dėl pastarojo sprendimo, penktadienį pranešė jo advokatas Vadimas Kobzevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kreipkis tiesiai pas Merkel

kreipkis  tiesiai pas Merkel   portretas
ji vel tave ispirks is kalejimo ,[ kaip xoxolu aferiste timosenko, arba kaip vagy chodorkovsky] nereikes nei ,,,noviciokais,,, trucintis...

Geriau

Geriau portretas
eikit į cerkvę ir pasimelskit už jo liekaneles ....... jau malonės praso

Anonimas

Anonimas portretas
O kas tai yra Europos ministru sovietas. ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių