A. Navalnas apie siurrealistišką rutiną kalėjime: kiekvieną rytą skamba proputiniška daina

  • Teksto dydis:

Įkalintas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pranešė susidūręs su nauju iššūkiu: kiekvienos dienos rytą jis verčiamas klausytis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną palaikančios dainos, skelbia „The Guardian“.

47-erių A. Navalnas šiuo metu yra kalėjime, esančiame maždaug už 60 km į šiaurę nuo poliarinio rato.

Nuteistas kalėti dėl kaltinimų, kurie, jo teigimu, buvo išgalvoti, kad neleistų jam dalyvauti politikoje, A. Navalnas pirmadienį teigė, kad jo rytas prasideda Rusijos himnu ir daina „Aš esu rusas“.

Dainą atlieka proputiniškas dainininkas Shaman’as, kurio tikrasis vardas yra Jaroslavas Dronovas.

„Aš esu rusas“ kalba apie tai, kaip rusų negalima „palaužti“ ir kaip jie „eina iki galo“.

Pranešime platformoje „X“, kurį paviešino jo sąjungininkai, A. Navalnas apibūdino savo siurrealistišką ryto rutiną.

„Dainininkas Shaman’as išgarsėjo, kai jau buvau kalėjime, todėl negalėjau nei jo matyti, nei klausytis jo muzikos“, – rašė A. Navalnas.

„Ir tada jie atvežė mane į Jamalą [jo kalėjimo vieta Arktyje]. Ir čia kiekvieną dieną, 5 valandą ryto, girdime komandą: „Kelkis!“. Po to skamba Rusijos himnas, o iškart po to – antra pagal svarbą šalies daina – Shaman’o „Aš esu rusas“.

Anot A. Navalno, propaganda kažkada pabrėžė faktą, kad jis kasmet dalyvaudavo eitynėse su rusų nacionalistais, o dabar, po daugelio metų, kalėjime jam grojama ultranacionalistinė daina edukaciniais tikslais.

„Jei atvirai, aš vis dar nesu tikras, ar teisingai suprantu, kas yra postironija ir metaironija. Bet jei ne, kas tai?“ – šmaikštavo A. Navalnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Beklausydamas dainos ir galą gavo....pasirodo, veiksminga.

to kremlaus autai,

to kremlaus autai, portretas
esi bomžas mažaraštis ir nesiorentuoji gyvenimo realybėje, tu greičiau n u g a i š i savo mėšle.

Labai

Labai  portretas
gerai, tokiai padugnei ir kalėjimo kamščiui, su tokiu gaidžiu, kitaip ir nepasielgsi ,ateis laikas kai šitas tėvynės išdavikas iš tos zonos bus išneštas kojom į priekį ir gal būt sušertas baltom meškom
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių